Svitky x návyky
-
Svitky x návyky
Zajímalo by mě, jestli se sčítají efekty stejných svitků a návyků, nebo jestli působí jen ten nejsilnější. De třeba o kouzla "lovec artefaktů", síla vojsk a podobně, které mají hrdinové jako své návyky.
Klid, je to jenom hra :o)
Re: Svitky x návyky
Pokud má hrdina návyk na artefakty a ty ho zakouzlíš, tak se účinek sčítá. Pokud zakouzlíš 2 svitky, tak předpokládám, že se přepíší (nezkoušel jsem). Pak u efektů, které mohou být na artefaktu, svitku nebo u návyku, které se nemohou "sčítat", bývá napsáno, že se nesčítají - například hrůza 

.:: MyLands - stránky s tipy, triky a návody ::.
----------------------------------------------------------------------
Bohatství je nástrojem svobody. Ale honba za bohatstvím vede k otroctví.
Frank Herbert
Frank Herbert
-
A co takhle kouzlo (aktivní návyk) hrdiny a svitek? Dejme tomu třeba odolnost nosičů. Když ho vykouzlim od hrdiny a zároveň ze svitku, budou fungovat obě kouzla, nebo jen to silnější?
Od hera se to jmenuje Vytrvalost nosičů a ze svitku to je Odolnost nosičů, takže 2 různé ability se stejným účinkem -a jo, obě působí zaráz.
Mě spíš zaujalo, že 2 svitky, co se stejně jmenují (pominu poušť vs. hory), mají různé ikony - přitom ta ikona nalevo, tj. s tím bleskem, většinou znamená, že návyk působí na sebe, spojence i nepřítele..
edit: ad nesčítání - myslím, že pokud není výslovně uvedeno, tak efekty působí současně (sčítají se), viz. screen.. Jediné, co jsem nezkoušel, je použít 2 kompletně stejné svitky (stejný název, ikona i úroveň) - to by mohlo byt zajímavý, ale plýtvat svitky se mi pro test nechce.. Třeba budou vědět zkušenější
Mě spíš zaujalo, že 2 svitky, co se stejně jmenují (pominu poušť vs. hory), mají různé ikony - přitom ta ikona nalevo, tj. s tím bleskem, většinou znamená, že návyk působí na sebe, spojence i nepřítele..
edit: ad nesčítání - myslím, že pokud není výslovně uvedeno, tak efekty působí současně (sčítají se), viz. screen.. Jediné, co jsem nezkoušel, je použít 2 kompletně stejné svitky (stejný název, ikona i úroveň) - to by mohlo byt zajímavý, ale plýtvat svitky se mi pro test nechce.. Třeba budou vědět zkušenější

- Přílohy
-
- 01.jpg (26.26 KiB) Zobrazeno 10224 x
-
- 01.jpg (40.91 KiB) Zobrazeno 10224 x
.:: MyLands - stránky s tipy, triky a návody ::.
Frank Herbert
Frank Herbert
jsem to jednou zkusila se svitkem na expy, nejdřív jsem na sebe zakouzlila lvl 3 a když jsem poté chtěla zakouzlit lvl 2, tak mi to nahlásilo, že je již použit stejný svitek s vyšším lvl. Podle toho si myslím, že kdybych nejdřív použila lvl 2 a pak chtěla ještě lvl 3, tak by se ten původní svitek mohl přepsat, ale to je jen moje domněnka
To je tím, že to je svitek se stejným názvem a u těch se efekt nesčítá, pokud máš dva svitky na xp a každej se jmenuje jinak, tak se to sečtě, např. osvícení a osvícení spojence, to samý platí např. i pro artefacty, když budeš mít třeba další tři (každej jinej) tak ti každej přidá další procenta.
-
S těma nosičema máš pravdu, ale myslim že se stejně najdou návyky, který sou stejný jako nějaký svitky. Třeba doražení raněnejch, nebo všeobecné pronásledování. Při pasivnim návyku (lovec artefaktů) mam už odzkoušeno, že se to sečte, ale aktivní návyk (kouzlo) zároveň se svitkem sem ještě nezkoušel...
Edit: U dvou stejnejch svitků je to jasný, ve wiki je přímo napsáno že ze dvou stejnejch kouzel působí to silnější. Ale nevim jestli to tak je pouze v případě svitků, nebo se do toho počítaj i kouzla od hrdiny.
A ty obrázky u zuřivosti pouště a zuřivosti hor nejsou stejný
) Spíš mě zaráží, že záštita v horách se jmenuje "důlní kamufláž", podle toho by si člověk mohl myslet, že to funguje v dole...
Edit: U dvou stejnejch svitků je to jasný, ve wiki je přímo napsáno že ze dvou stejnejch kouzel působí to silnější. Ale nevim jestli to tak je pouze v případě svitků, nebo se do toho počítaj i kouzla od hrdiny.
A ty obrázky u zuřivosti pouště a zuřivosti hor nejsou stejný