Mám možnost založit nové město.
1) Mám to co nejvíc urychlit nebo naopak počkat až první bude dostavěné aby mě nové "neždímalo" ?
2) Ty 4 budovy co můžu stavit najednou se sdílí mezi městy ?
3) Jaké místo bych si měl obecně vybrat ? Co nejvíc buněk a abych tam měl bonus třeba na dřevo když jsem drou ?
4) Je někde místo s víc jak 42buňkama a level 5?
5) Nemám se napřed raději věnovat vynalezení, sehnání a vlastnění šachty ?
Děkuji za pomoc!
Kdy založit nové město ?
Re: Kdy založit nové město ?
1)To město si udělej hned, jak najdeš vhodný políčko, kde by sis ho chtěl založit (At' ti ho někdo nevyfoukne) a o to město se nemusíš zati mstarat ... jen se ti tam bude farmit dřevo samo 
2)Ne, v každém městě můžeš stavět 4 budovy
3) Ty buňky nejsou zas tak podstatné ... ty můžeš dozkoumat vědou ... ale spíš at' tam je co nejvíc nalezišt' na to, na co tam je bonus (Step .. aby měla nejvíc nalezišt' na obilí
)
4) Je to 43 buněk a max. úroveň 5
5) Můžeš dělat současně
Snad jsem ti odpověděl jasně

3) Ty buňky nejsou zas tak podstatné ... ty můžeš dozkoumat vědou ... ale spíš at' tam je co nejvíc nalezišt' na to, na co tam je bonus (Step .. aby měla nejvíc nalezišt' na obilí

4) Je to 43 buněk a max. úroveň 5
5) Můžeš dělat současně

Život je řada průšvihů po sobě nepravidelně jdoucích.
Super! Děkuji moc za vyčerpávající odpověď.
3) zas tak nepodstatný to není, maximální úroveň města nelze zvyšovat vědou zvětšení města, proto by priorita měla být aby místo mělo minimálně 39 polí čímž začíná 5. úrověň města a potom už těch pár políček do 43 není problém získat pomocí vědy.lukas0 píše:1)To město si udělej hned, jak najdeš vhodný políčko, kde by sis ho chtěl založit (At' ti ho někdo nevyfoukne) a o to město se nemusíš zati mstarat ... jen se ti tam bude farmit dřevo samo
3) Ty buňky nejsou zas tak podstatné ... ty můžeš dozkoumat vědou ... ale spíš at' tam je co nejvíc nalezišt' na to, na co tam je bonus (Poušt' .. aby měla nejvíc nalezišt' na obilí)
4) Ne není.
5) Můžeš dělat současně
Tohle je dost individuální, každýmu vyhovuje něco jinýho, ale hodím ti i postoj za mě:DnD píše:Mám možnost založit nové město.
1) Mám to co nejvíc urychlit nebo naopak počkat až první bude dostavěné aby mě nové "neždímalo" ?
2) Ty 4 budovy co můžu stavit najednou se sdílí mezi městy ?
3) Jaké místo bych si měl obecně vybrat ? Co nejvíc buněk a abych tam měl bonus třeba na dřevo když jsem drou ?
4) Je někde místo s víc jak 42buňkama a level 5?
5) Nemám se napřed raději věnovat vynalezení, sehnání a vlastnění šachty ?
1) osobně zakládám co nejdřív a rozvýjím, jak dovolují suroviny. Co nejdřív na 5. a vesnice zastavět laboratořemi. Zbytek může počkat. I samotný město na 5. ti generuje 4800 dřeva denně, takže aspoň něco.
2) nop
3) podle mě dost surovin nakradeš - zvlášť, jestli máš kamoše, tak pofarmíte zříceniny. 1-3 úrovně zvládneš v pohodě sám, na 4. už budeš muset chodit s někým dalším. Dál výběr buňky závisí na tom, jakým způsobem budeš hrát a jakou budeš stavět armádu. Pokud bude založena výhradně na jezdcích, tak si vyber step (je tam bonus na obilí, což se hodít ze začátku hry, jezdci tam mají bonus k útoku a pro step jsou boty 1. i 2. úrovně s rychlostí přesunu armády). Jestli budeš mít lučištníky, tak si vyber les (bonus k útoku a body 1. úrovně) nebo poušť (bez bonusu, ale pro poušť jsou taky boty 1. a 2. úrovně). V pozdějších fázích hry ti bonusy pro těžbu budou úplně ukradený, protože suroviny budeš mít ze zřícenin a sám nebudeš těžit vůbec (max obilí) a obce zaskládáš laboratořema. Obecně ale platí samozřejmě i to, co napsal Arseni - vybírej min s 39 buňkami pro budovy, abys měl jistotu hlavní budovy na 5.
4) nop
5) na výzkumu vědců závisí tvůj další postup. Osobně za začátku v obcích postavím mlýn na obilí, lom na kameny a všechno ostatní zastavím laboratořema. Později je tam postavím úplně všude. Ale s dalším založeným městem ti přibývá místo pro další laboratoře, takže osobně jsem prvně pro založení města
.:: MyLands - stránky s tipy, triky a návody ::.
----------------------------------------------------------------------
Bohatství je nástrojem svobody. Ale honba za bohatstvím vede k otroctví.
Frank Herbert
----------------------------------------------------------------------
Bohatství je nástrojem svobody. Ale honba za bohatstvím vede k otroctví.
Frank Herbert