Svět/Server 2

Slouží POUZE PRO OTÁZKY převážně nezkušených hráčů - žádná rozsáhlá diskuze
Odpovědět
Zpráva
Autor
DanikDrow

Svět/Server 2

#1 Příspěvek od DanikDrow »

Nevíte kdy se bude otevírat svět 2 ?
Haron1

Re: Svět/Server 2

#2 Příspěvek od Haron1 »

tobe nestaci jeden ?
Střilet muze jen ten, kdo je připraven byt zastrelen
DanikDrow

#3 Příspěvek od DanikDrow »

Ne :) Jelikož jsem začal nedávno, tak se právě ptám... Už vím, co jsem udělal blbě.. :) Vím, že nezačne třeba za tejden, ani za měsíc, ale přibližně, abych si toho všiml.. :D
lukas0

#4 Příspěvek od lukas0 »

Taky by mě to zajímalo .. už vím jak na to ... tak bych mohl bejt něco jako Haron na tomhle serveru .. s výhodama :D
Život je řada průšvihů po sobě nepravidelně jdoucích.
Naimad1

#5 Příspěvek od Naimad1 »

Předpokládám, že pokud se nezničí COD (pokud se zničí, tak hráči budou do hry investovat peníze, když zatím existuje, tak hráči nechtějí vkládat do hry peníze), tak nebude nový server. Vše dle mně závisí pouze na tom, kolik "prachů" hráči investujou do hry.
Teď mně ale napadlo, že nový server by možná vydělával více peněz než tento, protože by začlo ve stejnou chvíli ho hrát třeba 200 hráčů a nebyla by hrozba jako Haron a spol... Co myslíš, Darebacku?
BubeniCZECH

#6 Příspěvek od BubeniCZECH »

To si vážně myslíte, že se rozvoj hry zastaví na tom, že se zformoval dominantní klan, na kterej momentálně nikdo nemá? Uvědomte si, že na serveru hraje X tisíc lidí a z těch Y% dává do hry peníze bez ohledu na to, že pár "TOP" hráčů dostalo přes prsty a přišlo o svý armády. Nebo si snad myslíte že si hru zaplatilo jen několik vyvolenejch co je na vrcholu žebříčku? Už mi leze krkem jak je polovina fóra zasviněná pláčem nad Haronem a COD. Zkuste si zahrát travian, tam neni žádnej kodex cti, žádnej denní limit útoků, žádnej chrám, žádná brána, která by se dala zavřít a navíc vám můžou sebrat celý město, nebo ho katapultama smazat z mapy. Někdo kdo hru nezná, nemá absolutně šanci si zahrát. Než se vůbec někomu podaří se do hry jakž takž zapojit, musí začít třeba 10* a zkoušet různý taktiky, aby nakonec přišel na to, že jedinná funkční taktika je bejt on-line 24/7. Navíc tam neni šance vrátit se na špici jako tady, protože velikost armády je limitovaná ani ne tak spotřebou obilí (ekvivalent gáže), ale spíš dobou vícviku a jelikož je server časově omezenej zhruba na rok a půl, když vám někdo zničí armádu, skončili ste nadobro. Taky nikdo neřeší, že se na českej server registruje třeba turek, kterej to hraje 5 let. Přesto to hrajou milióny lidí a majitelům to slušně vynáší.
Z reakce podpory už vám mohlo dojít, že Haron a jeho banda hrajou z ČR, ať už sou to Rusáci, Číňani nebo mongolové, tudíž neporušujou žádný pravidla. Furt tady někdo brečí, že COD používá nečestný taktiky a maj nespravedlivou výhodu. Internet je globální médium a vy ste mohli taky už dávno hrát když ne na ruskym nebo turecky, tak určitě na anglickym serveru a pak přijít sem a všechno znát. Všichni ty co tady brečej, že COD se ve hře vyznali dřív než oni zapomínaj na jednu věc. Po vás přišli další stovky hráčů, který sou taky proti vám v nevýhodě. Já hraju pár tejdnů a nepíšu správě ať smaže všechny suzerény, protože oni hrajou pár měsíců :o) A řekne mi někdo co je na jejich taktikách nečestného? Že používaj společný útoky? Využívaj odpočinku vojsk a svitků? To je normální funkce hry, kterou může využít každej. To je jako kdyby ste si těžovali, že v Diablu má někdo lepší brnění a vy ho nemůžete zabít :o) Já už on-line strategie hraju několik let, vystřídal sem jich spoustu a v každý byli zkušení hráči, který sem neměl nikdy šanci dohonit. Přesto sem se vždycky nějak prosadil a časem se vyšplhal třeba do první stovky.
Tady je kámen úrazu někde jinde a Haron to v jednom svym příspěvku přesně vystihl. Pár lidí si zaplatilo premium a mysleli si, že když u toho budou v jednom kuse dřepět a budou TOP, bude to pro ně zlatej důl. Pak jim COD natrhla flígr a teď tady brečej ne proto, že přišli o armádu kterou můžou znova vytrénovat, ale proto, že s jim zhroutil sen o tom, jak budou vydělávat tisíce hranim hry :o)

Na závěr bych si dovolil takovou rejpavou otázku. Ty co tady furt brečej že jim COD nedá šanci, protože jim zničí armády a zabere jezera. Vy za tu dobu co to hrajete ste nikomu armádu nezničili? Nikomu ste nezabrali důl, nebo jezero? Je COD opravdu jediná krozba, který se maj začínající hráči obávat? Myslim že ve chvíly kdy se stanu suzerénem a budu mít dobrý vlastnění, tak každej kdo ho najde ho bude chtít urvat pro sebe a pak mi bude jedno, jestli útočí 1. hráč s desetinásobkem mé armády, nebo 20. hráč s pětinásobkem ;o)

A závěrem takovej dodatek. Docela i věřim háronovi, že to hrajou pro zábavu a né pro prachy. Když vidim kolik na vás používá různejch svitků, tak je určitě nemá ze zřícenin. A všimli ste si toho, že na zahraničních serverech je na přihlašovací stránce velká medaile, ve který je napsáno kolik tisíc dolarů už hráči vyvedli? Proč u nás asi neni? Nejspíš ještě nikdo ze hry nevyved tolik, aby to byla dobrá reklama. Těm zlatokopum co si furt myslej že chytli slepici co snáší zlatý vajíčka bych ještě rád řekl, že ať už najdete jakoukoli formu výdělku na internetu, tak je VŽDY výhodná jen pro provozovatele a je fuk jestli je to klikání banerů, reklamní maily, různý referaly nebo ML ;o)

Ještě aby to nebylo úplně OT dodam, že jedinej kdo ví, kdy bude novej server jsou majitelé v rusku a až se to dozví česká správa, zajisté to hned vyvěsí v novinkách na foru, takže pokud vás zajímá kdy bude nový server, pište do ruska ;o)
Klid, je to jenom hra :o)
Haron1

#7 Příspěvek od Haron1 »

Naimad1 píše:Předpokládám, že pokud se nezničí COD (pokud se zničí, tak hráči budou do hry investovat peníze, když zatím existuje, tak hráči nechtějí vkládat do hry peníze), tak nebude nový server. Vše dle mně závisí pouze na tom, kolik "prachů" hráči investujou do hry.
Teď mně ale napadlo, že nový server by možná vydělával více peněz než tento, protože by začlo ve stejnou chvíli ho hrát třeba 200 hráčů a nebyla by hrozba jako Haron a spol... Co myslíš, Darebacku?
Tebe znici nekdo jiny ,a je to uplne jedno jestli budes na novym anebo na starym. Tady jsi nic nedokazal tak proc myslis ze se neco zmeni na novem ? To ze zacnes na stejne urovno jako ja ? Za mesic ja uz budu suzeren na novem a za dalsi mesic budu delat na tobe body :lol:

P.S: bubeni dobra odpoved, ale bohuzel to nema cenu, uz jsem to vysvetloval nekolikrat , ale nikdo se toho nevsima. Lidi vidi jen to co chteji videt. Nejakou dobu byl tady na forku klid , tak jsem myslel ze to buleni skoncilo , ale mylil jsem se.
maflek

#8 Příspěvek od maflek »

bubeni ty vubec nevis o jakym davani penez se tu mluvi :D podivej se na to co do top hraci a co ty ostatni kdyz jsme tu zacinali tak tu byly ve zriceninach tuny perel a tedka jsi rad v 6ce nebo 5ce za 10 perel a stavy perel se odviji od toho kolik do toho hraci davaj a perly zacaly ubejvat od doby co projela mezi klany zprava at semka nikdo prachy zbytecne nevrazi ze to nema cenu
a to buleni nikdo by tu nebulel kdyby slo jen o to ze tam neco hodil tady jde o to ze ti tu 90% lidi buli protoze si tu chcou neco vydelat kdyz uz maj to vyvadeni penez :lol: takze ja nevim jak vy ja si na zacatcich zricenin s perlama uzil :D a vy si tu skudlete po jedny a zijte z aukce
Per aspera ad astra
MMMMM

#9 Příspěvek od MMMMM »

mne spíš přijde divné, že ve zříceninách je stále tak málo perel a pak náhle, bum, slabá arci-zřícenina a v ní perly za 20 tisíc korun.
maflek

#10 Příspěvek od maflek »

takhle maj tusim 7ky vypadat normalne pokud tam neni hrdina
Per aspera ad astra
BubeniCZECH

#11 Příspěvek od BubeniCZECH »

maflek píše:bubeni ty vubec nevis o jakym davani penez se tu mluvi :D podivej se na to co do top hraci a co ty ostatni kdyz jsme tu zacinali tak tu byly ve zriceninach tuny perel a tedka jsi rad v 6ce nebo 5ce za 10 perel a stavy perel se odviji od toho kolik do toho hraci davaj a perly zacaly ubejvat od doby co projela mezi klany zprava at semka nikdo prachy zbytecne nevrazi ze to nema cenu
a to buleni nikdo by tu nebulel kdyby slo jen o to ze tam neco hodil tady jde o to ze ti tu 90% lidi buli protoze si tu chcou neco vydelat kdyz uz maj to vyvadeni penez :lol: takze ja nevim jak vy ja si na zacatcich zricenin s perlama uzil :D a vy si tu skudlete po jedny a zijte z aukce
A nenapadlo tě třeba, že to je jenom marketingovej trik? Když to tady rozjížděj, tak asi potřebujou nalákat spoustu hráčů ne? A prosimtě vysvětli mi, když tady nebudou COD a všichni si budou vyvádět prachy za perly, tak kdo teda bude platit? Každej kdo si na tom chce vydělat, tak si koupí perly jednou a pak si je jenom syslí, aby si je převed na prachy. Na začátku tě perly hodně rozjedou, ale když pak máš velkou armádu, v každý zřícenině desítky perel a k tomu aukci a jezera, proč by sis je kupoval? Navíc si uvědom, že když jeden hráč vysaje nějaký to jezírko, nebo arcizříceninu, může si vyvéct desetitisíce perel. Kolik myslíš, že pak musí hráčů zaplatit, aby byl majitel hry na nule? A to ani neberu v potaz že samotnej provoz hry rozhodně taky neni zadara. Sice nemůžu říct, jak to vypadá v zahraničí, protože tam hraju jenom s jednou hvězdou, ale vsadil bych se, že tam taky nemaj zříceniny nějak nabušený perlama. Uvědom si, že majitel hry na ní chce vydělávat a ne ti zajistit zábavu a ještě ti za to platit :o) Jestli sem správně pochopil princip hry, tak se daj peníze vydělat spíš na válce frakcí, jenže nejdřív to musí začít hrát spousta lidí, aby se tady takovej server vůbec objevil, protože do války frakcí se nedá registrovat, ale musíš se tam kvalifikovat z hornickýho nebo bojovýho serveru splněním nějakejch questů.
Zkuste se zeptat Harona, jak to u nich vypadá s perlama ve zříceninách. Myslim že budete nemile překvapený :o)

Edit: Ještě mě tak napadlo, že to ani nemusí bejt marketingovej trik, ale prostě přirozenej vývoj hry. Ze začátku nikdo nic nevyváděl a všichni jenom kupovaly => spousta perel ve zříceninách. Jakmile ale TOP hráči přestali perly kupovat a začali je vyvádět, tak se prostě bilance výrazně změnila. Nově příchozí hráči jednoduše nedávaj do hry tolik peněz, kolik jich ostatní vyváděj a proto se zkrouhne počet perel ve zříceninách. Nikdo přece nebude provozovat hru, kterou musí dotovat. To taky ale znamená, že perly nezmizeli kvůli COD, která kupuje svitky a artefakty, ale kvůli těm co si na tom chtěj vydělat a to sou zase ti, co tady nadávaj na COD a dávaj jim všechno za vinu :o))

Edit2: Teď když nad tim ještě tak přemejšlim, tak mi hra až nápadně připomíná typický letadlo. Lidi sou lákaný na výdělek, kterej plyne z dalších registrovanejch hráčů, který do hry vložej prachy. Všichni sou nalákaný na stejný podmínky, ale kapsu si namastěj jenom ti, co v tom jedou od začátku. Jak čas plyne, stále víc lidí vyvádí peníze, tim pádem zisk nově příchozích je stále menší a menší, až bublina praskne a systém se zhroutí. Možná že majitelé hry dokázalai nastolit jakous takous rovnováhu podle toho, kolik vypustěj perel do zřícenin. Přece jenom v rusku hra už pár let funguje. Nebo se třeba taky může jednou může stát, že hra skončí, pohádkově bohatej majitel zmizí a nakonec nepude ani forum, na kterym by ste si na to mohli postěžovat :o))
Naposledy upravil(a) BubeniCZECH dne 12 bře 2013, 20:40, celkem upraveno 1 x.
maflek

#12 Příspěvek od maflek »

muzu ti rict ze v cizine maj normalne zriceniny i na 2 urovni pres 10 perel coz tady je zazrak kdyz najdes takovou 5ku nebo 6ku :lol:
Per aspera ad astra
maflek

#13 Příspěvek od maflek »

ber to tak ze vetsina top hracu by byla ochotna davat semka prachy ikdyz by uz mohli vyvadet viz treba devil nebo wyfre kteri radsi zrusili ucty nez aby na nich COD naexpili kdyby odesli kdyz se podivas tak stavy perel ve zriceninach zalezi na tom kolik kupuji hrace sam to tu myslim nekdy psal Darebacek a opravdu ty perly zkrouhly kdyz semka top raci prestali davat perly na protest proti COD a kdyz si vezmes jak za chvili budou perly drahy i na aukcich kdyz jich bude tak malo a jaky pak budou boje o jezera no to bude zabava :)
Per aspera ad astra
BubeniCZECH

#14 Příspěvek od BubeniCZECH »

maflek píše:muzu ti rict ze v cizine maj normalne zriceniny i na 2 urovni pres 10 perel coz tady je zazrak kdyz najdes takovou 5ku nebo 6ku :lol:
Tak přes deset perel tam maj asi těžko, když 10 perel ve dvojce je maximum :o) Navíc sem teď jen tak nakouk na anglický forum a trvalo mi asi 5 vteřin, než sem našel vlákno, kde si stěžujou, že je ve většině zřícenin jen po jedné perle :o)
A taky nevěřim tomu, že by perly zmizeli proto, že si je přestali kupovat TOP hráči. Nejvíc peněz do hry teče od nově příchozích hráčů a pokud si ti hráči, který máš na mysli nekoupili každej perly za 10 000, tak nemaj na celkovej objem peněz přílišnej vliv...
Naposledy upravil(a) BubeniCZECH dne 12 bře 2013, 21:19, celkem upraveno 1 x.
BubeniCZECH

#15 Příspěvek od BubeniCZECH »

MMMMM píše:mne spíš přijde divné, že ve zříceninách je stále tak málo perel a pak náhle, bum, slabá arci-zřícenina a v ní perly za 20 tisíc korun.
V sedmičce je 20k až 100k perel a počet monster je závislej na tom jak dlouho stojí a taky kolik tam už kdo poslal žoldáků, takže když najdeš slabou se 100k perlama, tak je to prostě stejná klika, jako když najdeš slabou jedničku s 5 perlama :o)
MMMMM

#16 Příspěvek od MMMMM »

BubeniCZECH píše:
MMMMM píše:mne spíš přijde divné, že ve zříceninách je stále tak málo perel a pak náhle, bum, slabá arci-zřícenina a v ní perly za 20 tisíc korun.
V sedmičce je 20k až 100k perel a počet monster je závislej na tom jak dlouho stojí a taky kolik tam už kdo poslal žoldáků, takže když najdeš slabou se 100k perlama, tak je to prostě stejná klika, jako když najdeš slabou jedničku s 5 perlama :o)
ony ještě existujou nějaký jedničky s pěti perlama?

nechtěl jsi spíš napsat pětka s jednou perlou, těch je tu spousta
maflek

#17 Příspěvek od maflek »

jako na jinych serverech kde jsem regnutej je normalni ze tam perly jsou a to i na anglickym jinak ti muzu rict ze jsou top hraci co do toho tech par tisic narvali! ty bud rad ze jsi prcek co nema ani 5hvezd ale vyskakujes si tu poradne pockej az vyrostes :lol: vubec mi nevadi ze prijdu o loajalitu jinak teda osobne jsem rad za tu 1 perlu ve zricenine protoze jak psal Darebacek muze tam prej bejt i 0 a to tu bude za chvili :mrgreen:
Per aspera ad astra
Iambest

#18 Příspěvek od Iambest »

jak to moh napsat 5brezna a haron1 mu odpoved na konci rijna 2012? to teda nechapu
lukas0

#19 Příspěvek od lukas0 »

To je datum registrace ;)
Iambest

#20 Příspěvek od Iambest »

aha diky sem slepej
lukas0

#21 Příspěvek od lukas0 »

Stane se :D .. Datum napsání je na pravý straně :)
BubeniCZECH

#22 Příspěvek od BubeniCZECH »

maflek píše:jako na jinych serverech kde jsem regnutej je normalni ze tam perly jsou a to i na anglickym jinak ti muzu rict ze jsou top hraci co do toho tech par tisic narvali! ty bud rad ze jsi prcek co nema ani 5hvezd ale vyskakujes si tu poradne pockej az vyrostes :lol: vubec mi nevadi ze prijdu o loajalitu jinak teda osobne jsem rad za tu 1 perlu ve zricenine protoze jak psal Darebacek muze tam prej bejt i 0 a to tu bude za chvili :mrgreen:
Ale perly sou i tady, jen prostě neposbíráš padesát perel denně. Když sem si třeba cca před týdnem odkryl 10 trojek jako odměnu za quest, tak v jedný bylo 15, v jedný 7 a ve zbytku po jedný. A kolikrát najdu třeba jedničku se třema, nebo pěti perlama, ale když na ní nemůžu útočit, tak je mi to prd platný. A zajímalo by mě na koho si tady vyskakuju? Mě jen příde dost (teď mě napadá spousta výrazů, ale nerad bych se někoho dotknul, tak použiju:) nevhodný, aby polovinu fóra zabíraly příspěvky typu: "smažte toho a toho hráče, protože hru zná a hraje líp než já a já nemůžu bejt nejlepší" Řeknu ti, že už sem hrál hezkou řádku on-line strategií, ale tahle má zdaleka nejlíp zpracovanou "začátečnickou ochranu", která dává každýmu dost času na to, aby se se hrou seznámil a i když tě pak někdo přejede, pořád to neni jako jinde, kde tě doslova smažou z mapy. Bohužel z ní jdou ale vyvádět peníze a prachy dovedou hrozný věci :o)
maflek

#23 Příspěvek od maflek »

v tyhle hre o nc jinyho nez o prachy nejde a jak jsem rikal vsechno se bere podle toho kolik semka hraci vrazi a kdyz si vezmes ze tedka ti co semka vrazeli klidne i tisice na zacatku tak tedka to vyvadej zpatky :D a jako ty zrininy taky jsem nasel 5ku s 91 perlama ale to je fakt zazrak a jinak jako je hezky ze to beres takhle ale porad musis brat to tak ze lidi semka nacpali prachy nez vedeli o haronovi a spol a pak to schytali diky taktikam o kterych nevedeli a to jim relativne snizilo vynosy ze hry a to vse vadi nikdo o nich ze zacatku nevedel tak semka fakt nacpali prachy a jak dopadli
Per aspera ad astra
BubeniCZECH

#24 Příspěvek od BubeniCZECH »

Tak ale když chce někdo hrát, musí taky umět prohrávat :o) Nikde neni psáno, že když si koupíš perly, budeš pak vydělávat na tom že se připojíš :o) A vždycky tě někdo může porazit s taktikou, kterou neznáš. Já sem to nejdřív hrál tak tejden zadara a protože mě hra chytla, řek sem si, proč si jí nezaplatit? Zaplatil sem už za jiný hry a to v nich nebyla žádná šance dostat ty peníze z5. Dal sem do toho dva tácy, zaplatil premium na rok a zbylo mi hromada perel na plnění questů. Teď to hraju s tim, že když za rok nasbíram 4k perel, můžu hrát další rok. Když nasbíram 14k perel, vrátěj se mi prachy co sem do toho narval a můžu hrát další rok zadara. No a když se mi na tom povede něco vydělat, proč ne? Rozhodně do toho ale nebudu cpát prachy s vidinou toho, že pak budu nejlepší, budu vybírat tisíce, dam výpověď v práci a celej den budu jenom hrát ML a budu za vodou :o))
maflek

#25 Příspěvek od maflek »

to by nebyla spatna vidina prace :lol: a kdyz by se ti mesicne podarila jedna 7ka a nekolik jezer :) ja bych normalne nechal aby vyvadet prachy nesly a perly nechavat hracum max tak na artefakty a byl by klid :)
Per aspera ad astra
Arseni

#26 Příspěvek od Arseni »

Tak to udělej jak Haron, ten má 3-4 účty, na každým má pernamentně 3 jezera a údajně je 24/7 online :D
Ohledně těch sedmiček, tak sem myslím někde zasleh, že se jedna oběvuje zhruba za 3 měsíce
>>>Wiki <<<>>>Pravidla fóra<<<>>> Mentorství<<<>>>Registrace<<<
lukas0

#27 Příspěvek od lukas0 »

Arseni píše:Tak to udělej jak Haron, ten má 3-4 účty, na každým má pernamentně 3 jezera a údajně je 24/7 online :D
Ohledně těch sedmiček, tak sem myslím někde zasleh, že se jedna oběvuje zhruba za 3 měsíce

To by mě teda zajímalo kolik vydělává :D ... A kolik mu je let (Psal tady že chodí bobovat) :D
Modesty

#28 Příspěvek od Modesty »

to těžko odhadovat, vzhledem k tomu že nejí, nespí a ani není člověk ;)
lukas0

#29 Příspěvek od lukas0 »

Tak určitě. :D Je to nějakej program kterej má za účel štvát lidi. ;)
Haron1

#30 Příspěvek od Haron1 »

maflek píše:muzu ti rict ze v cizine maj normalne zriceniny i na 2 urovni pres 10 perel coz tady je zazrak kdyz najdes takovou 5ku nebo 6ku :lol:
Tak ty jses take zkuseny hrac ? :lol: Jinak na russkych servrech ve zriceninach vetsinou vsude 1 CP. Jenom obcas se objevi sestka s 70-90 CP, vetsinou se to stava kdyz zacne turnaj , protoze lidi vkladaji tam penize . A vklada se tam mnohem vice nez tady , a presto nikdo nebuli porad na forumech.
Haron1

#31 Příspěvek od Haron1 »

Arseni píše:Tak to udělej jak Haron, ten má 3-4 účty, na každým má pernamentně 3 jezera a údajně je 24/7 online :D
Ty more, ja mam vice uctu, vlastne cely klan to jsem ja :lol: Nekdo vydelava tim jako ty ze zbira zelezo do zberny ,a nekdo vydelava v MLgame :D
Arseni

#32 Příspěvek od Arseni »

Haron1 píše:
Ty more, ja mam vice uctu, vlastne cely klan to jsem ja :lol: Nekdo vydelava tim jako ty ze zbira zelezo do zberny ,a nekdo vydelava v MLgame :D
jj tak to musíš mít solidní odběr, čekej, že ti tam přijede benga jestli nepěstuješ trávu :lol:
>>>Wiki <<<>>>Pravidla fóra<<<>>> Mentorství<<<>>>Registrace<<<
maflek

#33 Příspěvek od maflek »

Tak já nevím, někdo tu říkal, že vyvedení zaplacené nemá a že pro peníze nehraje :D jinak se harone krot s výrazama ;)
Per aspera ad astra
Haron1

#34 Příspěvek od Haron1 »

No jasne , zapomnel jsem se te zeptat jestli to mohu napsat nebo ne
qakkec

#35 Příspěvek od qakkec »

COD jede s premium, protože sami říkali, že museli rychle splnit Q na půl roku předplatnýho.. A kdyby nejeli s předplatným, tak by je k tomu nic nenutilo. ;)
.:: MyLands - stránky s tipy, triky a návody ::.
----------------------------------------------------------------------
Bohatství je nástrojem svobody. Ale honba za bohatstvím vede k otroctví.
Frank Herbert
Odpovědět