Útok nosiči
-
Útok nosiči
Zajímalo by mě, jestli nosiči projdou přes opevnění, když ve městě nejsou jednotky a zabije jich míň, než kolik maj nastaveno pro ústup. Zatim pořádně nevim jak tady probíhá výpočet boje a co rozhoduje o výhře a prohře a nerad bych zbytečně zabil 30 nosičů, když nevim jestli mi přinesou suroviny
Klid, je to jenom hra :o)
Re: Útok nosiči
30 nosičů ti pomře určitě, na výtěztví záleží kolik ti zůstane nosičů po opevnění, jestli máš nastaven ústup při 50% tak musí zbýt víc jak 30 nosičů
Re: Útok nosiči
pokud jich zbyde víc než polovina tak určitě přinesou
mám dojem (bacha nejsem si jist) že bohatě stačí když zbyde jen jeden, tedy pokud ve městě nejsou žádné obrané jednotky, kolo "opevnění" se totiž provádí před vlastním bojem
možná by to mohl někdo zkušenější upřesnit
ale pozor:
pokud ve městě je nějaká jednotka (i nosič) tak samotní nosiči nikdy nevyhrají protože nemají žádnou útočnou sílu
je otázka jestli se vyplatí ztrácet 30 nosičů kvůli těm surovinám co tam jsou
ztráty nosičů jde ovšem vykompenzovat léčiteli a pak je to v pohodě
boj: v boji prohrává ten kdo dříve dosáhne limitu pro ústup, pokud toho oba dosáhnou ve stejném kole, tak vyhrává obránce, pokud toho nikdo nedosáhne do 20-ti kol tak vyhrává opět obránce
mám dojem (bacha nejsem si jist) že bohatě stačí když zbyde jen jeden, tedy pokud ve městě nejsou žádné obrané jednotky, kolo "opevnění" se totiž provádí před vlastním bojem
možná by to mohl někdo zkušenější upřesnit
ale pozor:
pokud ve městě je nějaká jednotka (i nosič) tak samotní nosiči nikdy nevyhrají protože nemají žádnou útočnou sílu
je otázka jestli se vyplatí ztrácet 30 nosičů kvůli těm surovinám co tam jsou
ztráty nosičů jde ovšem vykompenzovat léčiteli a pak je to v pohodě

boj: v boji prohrává ten kdo dříve dosáhne limitu pro ústup, pokud toho oba dosáhnou ve stejném kole, tak vyhrává obránce, pokud toho nikdo nedosáhne do 20-ti kol tak vyhrává opět obránce