Trest za bránění ve hře jako součást pravidel hry

Pište všechno, co dle vašeho mínění, musí být přidáno do encyklopedie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
HATH0R

Trest za bránění ve hře jako součást pravidel hry

#1 Příspěvek od HATH0R »

V encyklopedii chybí trest - bránění ve hře

Üž se to tak rozmohlo, že noví hráči po zjištění situace hru raději opustí a stávající hráči si musí vytvářet několik multiúčtů, aby vůbec při své nefér play, měli s kým hrát.

Není to poprvé, kdy jsem dostala takovouto výhrůžku: (přikládám ji i s vlastní odpovědí)

FORUM HRY: Nejen nováčci nemají šanci tady hrát - jen mult´áci

archer89 napsal:
ad 1 kto ti poslal ten dol?
ad 2 co tu chces?

mas jeden den na to, aby si opustila priestor. zajtra o 19:00 ti vyprsi limit...

HATH0R napsal:
To jsou asi tak nelogické otázky jako kdybych se já zeptala::

ad 1 Co děláš na českém serveru, když nejsi Ćech?
ad 2 Kdo ti dal kontakt přes přesměrovaný slovenský server o našem serveru?

Ale jsi už několikátý nechápavý hráč, který nezná skutečná pravidla této hry, tak to ještě jednou zopakuju:

Hraju podle pravidel této hry a nikde není psáno, že si nemohu zabrat volný důl, který si kdekoli na mapě najdu.

K čemu bychom si tu asi platili perlami zlepšování věd v jejich dosažitelnosti přes stále více království v okruhu svých měst,že?

Tak se tu podobné vyhrožování místo hraní společenské hry rozmohlo jako mutující vir přes několik generací.

Dám nejen tvé vyhrožování na FORUM této hry, kde se již dřívé toto téma bez důkazů rozebíralo - já už důkazy mám:

včetně tohoto tvého vyhrožování.

Hráč má hrát se stále se měnící situací na mapě a ne si přizpůsobovat podmínky na mapě a podřizovat si hru protihráčů výhrůžkami jen ve svůj pohodlný prospěch.

To, co se tu od jisté doby děje, lze nazvat : bránění ve hře

Ve sportu se tento způsob trestá - tady takový trest chybí.

Vezmu i tento případ tvé výhružné zprávy na fórum hry.
Je to nehoráznost.

:roll:

archer89 napsal:
posli to aj prezidentovi pre mna za mna. forum je mrtve a nikto to riesit nebude a ked je toto vyhrazka, tak potom mas asi nejaky dovny vyklad slovnych spojeni a nechapes kontextu veci ... cau. blokujem

V některých případech jsem se setkala za neuposlechnutí výhrůžky i s útoky a dlouhodobým obtěžováním ve hře, které jasně signalizovalo, že jde o pomsty a nikoli o způsob hry. Bránění ve hře je snadno rozpoznatelné několika způsoby.

Dalším příkladem takového chování je hráčka ajawillow - vytrvale otravuje svými špiony a hlavně vizionáři, že je jasné jak bezúčelně pro hru to dělá - prostě provokace a obtěžování, případně štvaní dalších hráčů manipulativními informacemi proti objektu svého otravování.
gabo2014

Re: Trest za bránění ve hře jako součást pravidel hry

#2 Příspěvek od gabo2014 »

Jak asi vidíš, moc lidí to nezajímá. Ale já Ti odpovím :-)
S podobnými hráči se potkávám pořád, a proto mi to za to stojí.
Kolik lidí mi psalo, že území je všech a že jim to nemůžu zakazovat, že nemám žádné výhradní právo na doly, zřícky atp. Pro všechny tyto je následující text:

Jde o nepochopení hry z Vaší strany. Já hru znám a vím co dělám (tedy většinou); území mám přesně vymezené a vybojoval jsem si ho, což chvíli trvalo. Pak příjde někdo, kdo hru hraje už celý měsíc a začne mi říkat, že území je všech. To je asi jakobych si pořídil stánek s hotdogy, zajel s ním na nějakou větší akci, kt. se koná na veřejném prostranství a začal se hádat, že je to není jejich, nýbrž města, tudíž mě musí pustit a já si ta budu vesele prodávat. (Komu se příklad nezdá, napadl mě zajímavější příklad s tím, že se snažím prodávat drogy na území mafie, snad si to umíte představit .. no radši to popisovat nebudu ale.)
Ano, pravidla hry nikoho neopravňují zabrat si území ... ale taky to nezakazují a už vůbec nezakazují se takovémuto hráči mstít. A to se vsaďte, že to každý udělá.

Abych jen nekritizoval, tak Vám řeknu i co udělat - najít si schopného mentora; někoho, kdo Vás naučí hrát, vysvětlí Vám pravidla hry (především ta nepsaná) a vůbec jak to chodí. Připraví Vás na přechod na suzíka, sežene Vám území či domluví sdílení tam, kde jste.
Jednak pro Vás bude přechod méně bolestný a rychlější, druhak Vás ochrání ze začátku a především všechny rady jsou k nezaplacení.

A pro ty, co brečí, že se tady nedá rozvinout kvůli silnějším hráčům - samozřejmě, že dá. Hra je dlouhodobější, to určitě. Taky záleží jak Vás baví a rozhodně se rozvinete rychleji budete-li investovat nějaké ty prašule. Hlavní je najít si někoho, kdo Vám pomůže ze začátku.

Jsou tady hráči, kteří do hry neinvestovali ani korunu a jsou tady hráči, kteří investovali pěti, ale i šesticifernou částku. Záleží hlavně co od hry čekáte. Někdo je tady kvůli boji, někdo se měří s postupem ve hře (velikost armády, zničené zřícky, ..) a někdo tady chodí jen pokecat :-)
HATH0R

Re: Trest za bránění ve hře jako součást pravidel hry

#3 Příspěvek od HATH0R »

gabo2014 píše:Jak asi vidíš, moc lidí to nezajímá. Ale já Ti odpovím :-)
S podobnými hráči se potkávám pořád, a proto mi to za to stojí.......................................
................................. a někdo tady chodí jen pokecat :-)
Je tady mnoho konkrétních témat a příspěvků a nejsou na ně žádné odpovědi - mnohdy jen vtípky pisatelu, takže nelze soudit
jednoznačně, že to nikoho nezajímá. To za prvé.

Ti, kteří si sem chodí jen pokecat tu dlouho nevydrží, když na ně hráči nemají dost času. Většinou si kecálisti na nějaké bránění ve hře ani nestěžují, to je logické - proč taky, když vesměs nehrají. To za druhé.

A pak, kdo je tu kvůli boji ve hře? Většina bojů je zde domluvená. Nedomluvený boj tu vedou jen TOP hráči se svými multiúčty na slabe hráče, aby jim bránili ve využití všech možností hry, které si koupili za své perly - čili v rozsahu výzkumníků a dobývání volných vlastnění. Ty perly zadarmo určitě ani ti slabší hráči nezískali.

Všichni dobře víme, že není snadné domluvit se na společné akci s jiným hráčem, spoluhráčem nebo spojencem. Proto má jeden skutečný hráč možnost se většinou takovému útoku i dvou hráčů ubránit za pomoci chrámu. Ale ubránit se dvěma hráčům s několika multiúčty a zakázanými přístupy do jiných účtů i multiúčtů je skoro nemožné.

Takže je jasné, že pokud na mne v dopoledních hodinách provádějí útoky střídavě hráči v počtu 8 až 10 hráčů během půl hodiny, tak to nejsou skuteční hráči ale multiúčty nebo zakázané přístupy do cizích účtů i multiúčtů - tak rychle strategicky pracuje jen jedna hlava - vyjímečně dvě.

Takticky by se více hráčů domlouvalo mnohem déle. Přehmátnout do jiných účtů je samozřejmě rychlejší. Jedna hlava se o svém plánu útoku nemusí s nikým domlouvat a proto je rychlejší v přehmátnutí do několika jiných účtů, které jakoby spolupracují.

Komentovat tvé nesrovnatelné příklady již nebudu, protože to ti prostě moc nejde - logika a souvislosti.
Srovnávat můžeš pouze s jinou společenskou hrou, ne s lidskými podrazáckými triky v realitě.
Co takhle třeba šachy??????

Hrát mě tu nikdo nenaučí - na tom nemá nikdo zájem. Provede to v praxi tak, že mi vytyčí moje omezené hranice vůči skutečným pravidlům hry, takže si svobodně v rozsahu načtených věd prostě nezahraju. Ale bez pomoci multiúčtů, multiklanů a zakázaných přístupů do cizích účtů i multiúčtů by tento nátlak nikomu ve hře nevyšel.

Už jsem to psala - je možné se ubránit dvěma skutečným hráčům, kdyby nepoužívali multiúčty, multiklany a zakázaného přístupu do účtů nebo multiúčtů jiných hráčů.

Víc se jich ve stejnou dobu na akci nesejde - zvláštˇv noci a dopoledních hodinách, kdy je většina hráčů v práci a navíc většině hráčů je jedno, že se chce někdo někomu jen útokem pomstít za to, že se jeho nátlakům proti pravidlům hry nepodvolil. Každý tu ve hře chce využít ten čas hlavně pro sebe - právě proto, že je hra dlouhodobější.

Je veřejným tajemstvím, že tu TOP hráči mají 5 až 10 multiúčtů a skládají z nich už i multiklany. To vše si ještě navzájem půjčují zakázaným přístupem do cizích účtů.

Jinak se nepotřebuji rychle rozvíjet jak se toho bojí TOP hráči. Hraji hru pro relaxaci a nikam extra nepospíchám, přestože jsem se sem nepřišla s hráči vykecávat. Odpovídám jen svými názory a svými právy na výhrůžky některých závisláckých farmařících TOP hráčů.

Takže ani nebrečím jak je v tvém textu uvedeno. Kdyby neotravovali někteří hráči jako první - nepsala bych jim své odpovědi. Hraju jen podle pravidel a nikoho na kterémkoli území či z volných vlastnění nevyháním ani kdyby byl slabší hráč než já.

Nakonec i důvody pro které TOP hráči okupují hlavně za pomoci multů a zakázanými přístupy volná teritoria i volná vlastnění, jsou nejen nesmyslné, ale i neopodsatatněné. Je tu všeho dost pro všechny hráče - dokonce to uživí i ty jejich multy.

A jinak tu myslím o ty finanční investice nejde - to je celkem každého věc a nikoho to neopravňuje bránit ve hře druhým, pokud hrají podle pravidel hry.

A dále gabo, hrál jsi tu již, když tu ještě klanové zámky nebyly? Já ano, ale ani toto nikoho k vyhánění druhých neopravnˇuje, pokud hraje podle pravidel hry. Jak se tu takto hraje třeba tobě? Případně jak se tobě spolupracuje s jinými klany - příkladně s klanem Rusty Lamina a dalšími?

Doplácí se tu jen na mezeru v pravidlech hry a na neblokování multiúčtů, kterých je tu víc než skutečných fyzických hráčů.

Tak se nediv, že mi na můj text nikdo neodpověděl, ani to nebyl můj záměr. Trefená husa se raději neozývá.
Jen jsem chtěla přispět svým názorem k tematu - Co je třeba dodat do encyklopedie. Nic víc.
Odpovědět