Šance na nalezení svitku nebo artefaktu ve zřícenině
-
Šance na nalezení svitku nebo artefaktu ve zřícenině
Máte vysledováno nebo je někde informace, jaká je obecná šance na nalezení svitku ve zřícenině? A na nalezení artefaktu?
Projevuje se v tomto rozdíl mezi zříceninou 1., 3. a třeba 5. stupně? Případně jaký je třeba rozdíl na nalezení něčeho u zříceniny 5. a 6. stupně?
Je nějaký rozdíl na šanci naleznout něco mezi slabou (novou) zříceninou a silnou (starou) zříceninou?
Projevuje se v tomto rozdíl mezi zříceninou 1., 3. a třeba 5. stupně? Případně jaký je třeba rozdíl na nalezení něčeho u zříceniny 5. a 6. stupně?
Je nějaký rozdíl na šanci naleznout něco mezi slabou (novou) zříceninou a silnou (starou) zříceninou?
-
Re: Šance na nalezení svitku nebo artefaktu ve zřícenině
Další dotazy:
1. Když jdou dva hrdinové, sčítají se jejich bonusy na nalezení předmětu?
2. Sčítá se zvýšená šance hrdiny monster (těch +1000%) na nalezení předmětu se zvýšenou šancí, kterou má hrdina?
3. Když je zvýšená šance na nalezení předmětu, zvyšuje to i přímo šanci na nalezení artefaktu? Četl jsem, že to probíhá tak, že nejprve se ověřuje, zda je něco nalezeno (řekněme šance 5%). A teprve když ano, tak se ověřuje, zda je to svitek nebo artefakt (třeba 2% na artefakt). Když má hrdina návyk na nalézání věcí třeba +300%, nachází pouze obecně víckrát něco (místo 5% má 20%) a nebo to zvyšuje i samostatně tu šanci na to, že to něco bude artefakt (místo 2% to bude 8%)?
1. Když jdou dva hrdinové, sčítají se jejich bonusy na nalezení předmětu?
- a) Pokud má jeden hrdina třeba návyk zvěda a bonus z artefaktu nebo svitku, tak se to (doufám) sčítá.
b) Co u dvou hrdinů? Sčítají se návyky? A sčítá se aspoň třeba bonus z artefaktu jednoho hrdiny s návykem jiného?
c) Pokud se to nesčítá, tak čí hodnota se vlastně pro nalezení počítá? Toho kdo misi zakládá nebo toho, kdo má tu šanci vyšší?
2. Sčítá se zvýšená šance hrdiny monster (těch +1000%) na nalezení předmětu se zvýšenou šancí, kterou má hrdina?
3. Když je zvýšená šance na nalezení předmětu, zvyšuje to i přímo šanci na nalezení artefaktu? Četl jsem, že to probíhá tak, že nejprve se ověřuje, zda je něco nalezeno (řekněme šance 5%). A teprve když ano, tak se ověřuje, zda je to svitek nebo artefakt (třeba 2% na artefakt). Když má hrdina návyk na nalézání věcí třeba +300%, nachází pouze obecně víckrát něco (místo 5% má 20%) a nebo to zvyšuje i samostatně tu šanci na to, že to něco bude artefakt (místo 2% to bude 8%)?
Je to o náhodě častěji najdu něco v pětce než v šestce, většinou jsou to svitky.
1) s dvěma hrdiny nemůžeš útočit
a) ano sčítá
b) pro každého hrdinu platí to co je u něj použito, tu šanci má pouze ten který je vyslaný na danou ruinu. Na další ruinu má zase ten druhý jejich návyky se mezi sebou nesčítají.
c) odpověď viz. za b)
2) to má hrdina monster - kdyby hrdina monster útočil na zříceninu měl by šanci 1000%
3) zvýší to obecně šanci na vše, tzn. že častěji nalézáš svitky a sem tam nějaký artefakt, záleží na štěstí.
a) ano sčítá
b) pro každého hrdinu platí to co je u něj použito, tu šanci má pouze ten který je vyslaný na danou ruinu. Na další ruinu má zase ten druhý jejich návyky se mezi sebou nesčítají.
c) odpověď viz. za b)
2) to má hrdina monster - kdyby hrdina monster útočil na zříceninu měl by šanci 1000%
3) zvýší to obecně šanci na vše, tzn. že častěji nalézáš svitky a sem tam nějaký artefakt, záleží na štěstí.
-
Děkuji za odpovědi.
Ad dva hrdinové na jedné zřícenině. Myslel jsem společný útok dvou hráčů na jednu zříceninu a to, čí šance na nalezení něčeho se při tom počítá (zda zakládajícího nebo zda toho, kdo má tu šanci vyšší, či zda se bonusy různých typů sčítají). Nebo ani při společném útoku dvou hráčů nemohou jít dva hrdinové?
Ad dva hrdinové na jedné zřícenině. Myslel jsem společný útok dvou hráčů na jednu zříceninu a to, čí šance na nalezení něčeho se při tom počítá (zda zakládajícího nebo zda toho, kdo má tu šanci vyšší, či zda se bonusy různých typů sčítají). Nebo ani při společném útoku dvou hráčů nemohou jít dva hrdinové?
Každý hráč má svoji osobní šanci na nalezení magického předmětu, neni možnost jak by se mohly sčítat mezi hráči. Co se týče šance v ruinách, tak čím vyšší level, tím větší šance, dřív jsem byl informován o hodnotě 7% pro pětku a 21% pro šestku, což by i zhruba odpovídalo mým zkušenostem, mam art na +400% šaci což se základem dává 500% což se rovná zhruba 35% na pětku a 105% na šestku a je skutečnost, že najdu magický předmět v každý šestce a v pětce tak jednou ze tří nebo čtyř pokusů. Ale ani z toho množství nepadá moc artů, taky je zajímavý, že z pětek převážně padají svitky 1-3. levlu a ze šestek 3-5. levlu.
mě arty vždycky vypadly jenom z pětky, z šestky lítaj jenom svitky... mám ten samý art...
Ahoj. Nejčastěji padají artefakty z 5. zřícenin. Ze 6. zřícenin zase lepší svitky. Artefaktů jsem za celou dobu co hraji našel něco kolem 40 kusů - 1 artíků asi 25 kusů , 2 artíků kolem 8 kusů a 6 kusů 3 artíků. Myslím, že jsem měl i celé dva komplety 1 artíků pohromadě.
Ono je dobré mít u hrdiny dovednost na vyšší pravděpodobnost nalezení - výzkumník a také si udělat dokonalý artefakt na pozici - určen pro krky, tam můžeš získat další navýšení. Taky jde navýšit nalezení v Klanovém zámku.
Ale našel jsem artíky i svitky i bez jakéhokoliv navýšení nalezení.
Svitky mi hrdinové nosí tak z 10. zřícenin 8 kusů.
Ono je dobré mít u hrdiny dovednost na vyšší pravděpodobnost nalezení - výzkumník a také si udělat dokonalý artefakt na pozici - určen pro krky, tam můžeš získat další navýšení. Taky jde navýšit nalezení v Klanovém zámku.
Ale našel jsem artíky i svitky i bez jakéhokoliv navýšení nalezení.
Svitky mi hrdinové nosí tak z 10. zřícenin 8 kusů.
Tohle dává smysl - sice ta šance je malá, ale v dalších fázích budeš ničit zříceniny jak na běžícím pásu, takže v tuhle chvíli jsou ty procenta znát.. nehledě na to, že v agresivkách se šance ještě zvyšuje
„Je-li život úděsnější než smrt, je žití největší odvahou.“
sir Thomas Browne
sir Thomas Browne
-
1) Nečetla si otázku byl myšlen společný útok 2 hráčů na jednu zříceninu - fakt je takový že pak se šance sčítálolittka píše:Je to o náhodě častěji najdu něco v pětce než v šestce, většinou jsou to svitky.
a) ano sčítá
c) odpověď viz. za b)