Zrušení zpětného vydávání peněz

Než vytvoříte nové téma, zkontrolujte, aby podobné téma nebylo již vytvořeno dříve. Používejte vyhledávací systém fóra v sekci idejí a nabídek, a také na stránkách sekce.
Odpovědět
Zpráva
Autor
mike1987

Zrušení zpětného vydávání peněz

#1 Příspěvek od mike1987 »

Nevím, kdo využívá možnosti vybírání peněz ze hry, řekl bych, že možná nějaké děcka, pro které je každá koruna dobrá. Jinak se na této hře nedá vydělat rozumné množství peněz a tato funkce akorát ničí tuto hru.
Na Steamu funkce zpětného vydávání pěněz podle toho co jsem slyšel neni a v ruinách je 10 a víc perel. Ne každému se chce přejít na steam verzi poté co to tady hrají nějakou delší dobu.
Na začátku hry jsem vybral možnost hrát hru bez možnosti vybrání peněz ze hry, tak nechápu proč mají tito hráči trpět kvůli pár lidem, kteří tuto možnost nezvolili.

Možnosti zrušení výběru peněz ze hry:
1. rozdělení na dva samostatné servery s možností převodu účtu
2. ohlášení, že bude tato služba ukončena. Hráči si budu moct ze hry vybrat pěníze do konkrétního termínů a následně se přejde na verzi, ve které se bude například platit již jen za premium služby a nebude možné již perly přeměnit zpátky na peníze.
lolittka

Re: Zrušení zpětného vydávání peněz

#2 Příspěvek od lolittka »

Je tu dost lidí co perly vyvádí a rozhodně ne v malém množství. někteří se tím i živí.
mike1987

#3 Příspěvek od mike1987 »

Dost? myslím si že jich bude tak do dvaceti :D A jestli je jich víc tak ať si hrají na vlastním serveru. Tihle hráči do hry už nevloží ani korunu a jen se přiživují na tom co do hry vkládají ostatní.
A moc teda nevím jak se tím můžou živit ... i když bych bral že maji 5 SJ celý měsíc (což je vpodstatě nemožné), tak by vydělali okolo 770$ cca 15 000kč.
Ať si raději najdou normální práci a tady to hrají jen pro zábavu :-)
mike1987

#4 Příspěvek od mike1987 »

Aj ja trubka zapomněl, že někteří hráči tady hrají za víc účtů ... pak chápu že se tím živí. Njn to je další důvod proč bych to zrušil. Když už nejsou admini schopni hlídat za kolik účtů hráči hrají tak nechápu jak můžou vůbec přijít s tímto systémem. Je může vpodstatě kdokoliv, kdo do toho investuje nějaké peníze žalovat.
lolittka

#5 Příspěvek od lolittka »

přečti si celková všeobecná ustanovení. Bohužel nevím, jak bys chtěl vyřešit situaci, kdy tuto hru chce hrát více lidí v jedné domácnosti ze stejné IP. V tuto chvíli je možné rozlišovat uživatele pouze podle IP jednotlivých počítačů. To, že někdo má doma 10 PC a z každého hraje ML a je to jeden člověk, bohužel ovlivnit nelze. Navíc je to ve všeobecných ustanoveních, se kterými každý souhlasil při registraci. Jsou i jiné způsoby jak získávat v této hře perly bez jezer a 7* zřícenin jen je to na delší dobu... Důvod proč je málo perel ve zříceninách není ten, že lidé vyvádějí, ale ten, že klesnul počet registrovaných hráčů... před pár měsíci měl tento server něco k 6 tisícům hráčů a už to vypadalo nadějně na otevření nového serveru (bojový, frakční). Podívej se kolik jich je teď: něco přes 2000. A adminům je to jedno, klidně tenhle server zavřou. Nemyslím si, že zrovna kvůli ČR buodu měnit pravidla platná pro všechny státy, ve kterých to narozdíl od nás funguje a mají pořád nové a nové hráče. To že na steamu je teď hodně perel ve zříceninách je tím, že je tam hodně hráčů, kteří si tu hru platí a investujou do ní. Sotva dva dny po spuštění museli otevřít nový server, protože na tom jednom bylo 12000 lidí. A vždycky to tak je, že pokud se otevře novej server, tak je ve zříceninách hodně perel, aby to lákalo lidi zůstat ve hře, než si na ní vypěstujou závislost.
mike1987

#6 Příspěvek od mike1987 »

trochu jsem tu právnickou hatmatilku pročetl, jediné co jsem tam našel tak že se tvůrci hry zbavují zodpovědnosti za porušování pravidel jinými hráči ... super.
V pravidlech hry je myslím uveden ži tito hráči si nesmí ve hře jakkoliv vypomáhat atp. To si myslím že by mohlli zvládnout sledovat aktivity jednotlivých hráčů hrajících na tejné IP a banovat za sdílení informaci a vlastněních, vzájemné útoky na sebe, přítomnost ve stejném klanu atp. Systém ukládání informací do cookies je bohužel nedostatečný, obzvlášť když je na wiki uvedeno jak je možné je smazat.
Jestli myslíš aukci a sbíraní perel po jedné v ruinách tak to se mi zdá dosti pomalý způsob na to kolik tady jednotlivé artefakty stojí. A ceny všech věci a služeb odpovídají tomu, že hráči budou nacházet větší množství perel v ruinách
Počet perel ve zříceninách se má podle wiki odvíjet od počtu perel utracených na daném herním server a ne podle počtu hráčů ve hře, ikdyž to spolu může souviset, jelikož čím je více hráčů ve hře tím více perel se zde utratí.
lolittka

#7 Příspěvek od lolittka »

to jak jsi psal o tom vypomáhání že nemůžou mít spojko nebo být spolu v klanu platí pouze pro hráče, kteří dopředu nahlásili že budou mít dva nicky na jednom pc, ale to je něco jiného... já hraju doma s přítelem každý máme svůj pc a tohle pravidlo se na nás nevztahuje. kldině můžeme být spolu v klanu, když budeme chtít. Přesná definice multivoodu je, že nesmíš mít dvě přezdívky na jednom PC - do ML se přihlašuješ pod dvěmi IP - první je internetová a druhá je tvojí síťový karty. Internetová je společná pro celou domácnost a určuje ti jí poskytovatel internetu, IP síťové karty určuje na jakém počítači jsi se zrovna přihlásil. O cookies (nechápu, kde tento nesmysl všichni berete) vůbec nejde.
Co se týká vydělávání perel - ne nemyslela jsem aukci ani zříceniny...
mike1987

#8 Příspěvek od mike1987 »

příjde mi vpodstatě jedno jestli hrajete ze dvou počítačů nebo z jednoho, omezení si myslím by melo být stejné. Pořád může tvůj přítel dělat jen průzkumníky a hledat ti ruiny a další vnější vlastnění což se v této hře při omezení počtu misí na 50 hodí. Nevím moc proč by měl bý teda měli být zvýhodněni ti co mají doma 2 počítače oproti těm co mají jeden. Pořád máte výhodu oproti ostatním ikdyž uznávám že je to blbé omezení, bohužel to nejde moc jinak řešit. Rozdíl mezi lokální IP a IP od providera mi nemusíš vysvětlovat. Admini jsou schopni získat pokud se nepletu jen IP adresu domácnosti, ve které ale může hrát více lidí takže je jim úplně na nic a co jsem pochopil tak spíše kontrolují jestli se nepřihlašuješ ze země, kde jsou hazardní hry zakázané. Cookies je jediny zpusob jak si muze aplikace v prohlížeči ukládat nějaké informace do počítače (je možné že adobe flash umožňuje i jiný způsob ale nevím o něm), proto si myslím, že to kontrolují jen tím že si aplikace ukládá do cookies kdo se z počítače do hry přihlásil, ale možná se pletu ;-)

Tak to potom nevím jaký další způsob si myslela ...
lolittka

#9 Příspěvek od lolittka »

Mám stejné právo tu hru hrát jako můj přítel. Nemůžou mě admini vyšoupnout jenom proto, že on se regnul dřív, než já a pak mě do ní natáhnul protože potřeboval pět lidí do úkolu :-D To je opravdu nelogické. Stejně jako možnost vyvádět perly nebo ne. Sám si každý na serveru rozhodne zda bude chtít v budoucnu perly vyvádět nebo ne a za to že si je v budoucnu bude chtít vyvádět musí řádně zaplatit předplatné. Spíš mi přijde nefér, že když si někdo tohle předplatný platí a objeví se víceperlová ruina, vyžere mu jí příživník, který do hry nikdy nedal ani korunu :-D
Zkus si tenhle návrh předložit na fóru UK serveru nebo třeba na ruským. Lidi tě tam ukamenujou. Navíc si nemyslím, že by zrušení vyvádění peněz zvýšilo zisky tvůrcům hry. Ba naopak.
Masacral

#10 Příspěvek od Masacral »

ML není v základu špatná hra. ;) Jistě jsou propracovanější, a nechci tu spamovat, ze kterých her tvůrci tu krapet méně, tu krapet více, opisovali. Myslím, že výsledek snažení tvůrců by mohl v hodnocení her získat tak kolem 60-70%, a to není vůbec špatný výsledek. :)
V čem ale autoři hry selhávají, je moc velká snaha vytáhnout z hráčů prachy. :? Samozřejmě, na tom je postavena každá hra, která komerčně vzniká nebo se komerčně stane zajímavou, pokud vznikla jako free play :).
Tady ale tvůrci krapet více přepnuli tetivu: velikost hráče, tedy přesně, herního účtu, přímo závisí na množství vložených penízků (bavím se cca o prvních 200 hráčích v pořadí, do cca 200. místa v pořadí se dá dojít bez investování penízků za přátelské výpomoci šikovného cechu :D ). Tedy jsem natolik dominantní hráč, nakolik jsem schopen do hry investovat objem financí. Chápu, že někoho tato sociologická motivace natolik uspokojuje, že rád nasype penízky. Osobně ale předpokládám, že takto motivované části evropské populace je pod 1%. /Zažil jsem na začátku 90. let kroužek podnikatelů, kde nechávali účastníci kolovat své výpisy z účtů, aby ostatní věděli, kolik mají na kontě - stejné motivace, ale bez ML :D - pro ostaní ale byli za exoty :lol: ). /
Problém ML je jednoduchý - drtivá většina těch, co začnou hrát, v určitém okamžiku dojdou k závěru, že dohnat dominantní hráče je nemožné - a smažou účet. Netvrdím, že dohnat hráče je nemožné, ale určitě to chce jak provětrat peněženku, tak dlouhodobou vytrvalost. Což obojí je dost vzácná kombinace. :lol:
Autoři hry vsadili na množství serverů - nalákat začínající hráče, umožnit jim investovat (už dlouho jsem nezažil tak trapnou vlízavost placených úkolů, jakoo vML :lol: ) a neřešit "dlouhověkost" hráčského účtu. Což, mimochodem, odpovídá ruské mentalitě. :mrgreen: Jejich koncept je výhodný ve velkých zemích s velkým počtem obyvatel, nebo s velkou ruskou menšinou :mrgreen:, jinde ale skomírá na úbytě a nutně živoří k zániku. Nerad bych v tomto byl falešným prorokem, přiznám se, že jsem myslel, že český server nepřežije letošní léto, ale i tak si myslím, že se potácí nad Macochou, jako se potácí Eman chodbami jistého Hradu :(
OLdxSkuLL

#11 Příspěvek od OLdxSkuLL »

nevim, jestli je to uplne k tematu, ale chtel jsem puvodne tuto debatu docist az do konce, jenomze u predchoziho prispevku jsem zjistil, ze si spis prohlizim smajliky, kterych ta premoudrela zprava obsahuje skoro vice, nez pismen a i tech par znaku mezi tim pousti jen velke prdy do vetru ... pardon - psouky do uraganu ??
Masacral

#12 Příspěvek od Masacral »

Snaha dehonestovat druhého většinou prozradí něco o sobě samém :lol: Takže se přiznáváš, že píšeš o něčem, co jsi ani nedočetl do konce? :mrgreen: No, i tak lze vést debatu, o gustu žádný dišputát :o Tak přeji krásný den a doufám, že ta žlučovitost nemá motivaci v blížícím se výročí, jak je to v těchto dnech obvyklé u mnoha rudých staříků, co se naučili zapojit PC, když ještě neprdí do hlíny. :mrgreen:
lolittka

#13 Příspěvek od lolittka »

OLdxSkuLLe, mám z tebe dost zase :lol: :lol: :lol:
OLdxSkuLL

#14 Příspěvek od OLdxSkuLL »

pane Masacral, odpovedel jste uplne presne dle meho ocekavani, delate ze me chudaka "uboheho" duchodce (je mi 25 let, btw) prdiciho do hliny, coz samo o sobe muze byt pro mnohe letitejsi hrace velka urazka (duchodce - do hliny ??) ... co to ma byt ?? pak se tady ohanej nejakyma zakonama a pravidlama hry prosimte, az prestanes urazet lidi
Masacral

#15 Příspěvek od Masacral »

Ach , ouplne me to dojalo a skoro jsem se rozplakal :oops: Nejak jsem si nevsimnul, ze by Tva prvni reakce byla ve stylu Guth-Jarkovskeho. Na hrubej pytel hruba zaplata, nic jinyho, a bez si poplakat k mamince. :? Nebo jsi Eman z Hradu, co provokuje lidi, aby se naucili premyslet?
A od personalii k tomu podstatnemu - co si myslet o kvalite hry, kde se vetsina ukolu plni domluvou mezi hraci ... ? :twisted: To byl zamer autoru nebo jen jejich neumetelstvi? :lol:
lolittka

#16 Příspěvek od lolittka »

no náhodou úkoly typu dohodou mezi hráči mi přijdou docela fajn. lidi se naučí ve hře komunikovat s ostatními hráči a navazují třeba i dlouhodobější spolupráci... stejně jako je tahle hra o bojích, tak je i o diplomacii. A když už jsme u té diplomacie, tu neovládáte ani jeden, pánové. :-D
Masacral

#17 Příspěvek od Masacral »

Diplomacie, tedy schopnost domluvit se, je jistě důležitým rozměrem MMORPG, někdy rozhodjícím, zvláště tam, kde hra graduje střetem velkých skupin hráčů. Vyspělost hry podtrhují úkoly, které je hráč schopen splnit jen společně s jinými hráči (kdo hraji WoW nebo nějakou klasickou korejskou či japonskou MMO, ví, zač je toho loket). Tady jsou ale bohužel úkoly, a to zvláště ty bohatě odměňované, většinou plněny skrze domluvu hráčů mezi sebou, zcela určitě v rovině, která původně autory hry nebyla zamýšlena. Jinými slovy, autoři nebyli schopni nijak ošetřit fiktivitu plnění úkolů skrze domluvu hráčů mezi sebou v situacích, kde je smyslem odměnit hráče za "ostrou" akci vůči "nepříteli". Skoro všechny úkoly zde jsou plněny cestou fiktivnosti boje (zrovna předevčerem mi psal jeden hráč z první stovky, jestli bych byl ochoten nechat na tři dny ochromit svého hrdnu, že potřebuje splnit nějaký úkol ...). V jiných MMORPG se jakýkoliv takový úkol, který začne být tímto způsobem plněn, zruší, nekdy dokonce dochází i na hodně diskutabilní trestání hráčů. Tady ale takové úkoly přichází stále dokola - i to je jedrm z rozměrů, prozrazující, že autorům hry nejde o kvalitu hry samotné, ale o ždímání kont zúčastněných hráčů.
A omlouvám se, že jsem tak ukecanej - trpím tím od doby, kdy jsem v travianu byl diplomatem takové trošku větší skupiny hráčů, :mrgreen: lolittko, kolik, že nás to tehdy bylo? ;)
lolittka

#18 Příspěvek od lolittka »

si mě asi s někým pleteš, já travian nikdy nehrála ;-)

nevím jak bys chtěl ošetřit fiktivní útoky... v jakémkoli boji můžeš vyhrát s jedním vyslaným vojáčkem :-D a nemusí jít o domluvu :-) questy typu ukradni 10x na titulu velmistr jsem plnila s jedním vojáčkem bez předchozí domluvy, a to by mě fakt naštvalo, kdyby mi to neprošlo :-D
HATH0R

#19 Příspěvek od HATH0R »

Masacral píše:Diplomacie, tedy schopnost domluvit se, je jistě důležitým rozměrem MMORPG, někdy rozhodjícím, zvláště tam, kde hra graduje střetem velkých skupin hráčů. Vyspělost hry podtrhují úkoly, které je hráč schopen splnit jen společně s jinými hráči (kdo hraji WoW nebo nějakou klasickou korejskou či japonskou MMO, ví, zač je toho loket). Tady jsou ale bohužel úkoly, a to zvláště ty bohatě odměňované, většinou plněny skrze domluvu hráčů mezi sebou, zcela určitě v rovině, která původně autory hry nebyla zamýšlena. Jinými slovy, autoři nebyli schopni nijak ošetřit fiktivitu plnění úkolů skrze domluvu hráčů mezi sebou v situacích, kde je smyslem odměnit hráče za "ostrou" akci vůči "nepříteli". Skoro všechny úkoly zde jsou plněny cestou fiktivnosti boje (zrovna předevčerem mi psal jeden hráč z první stovky, jestli bych byl ochoten nechat na tři dny ochromit svého hrdnu, že potřebuje splnit nějaký úkol ...). V jiných MMORPG se jakýkoliv takový úkol, který začne být tímto způsobem plněn, zruší, nekdy dokonce dochází i na hodně diskutabilní trestání hráčů. Tady ale takové úkoly přichází stále dokola - i to je jedrm z rozměrů, prozrazující, že autorům hry nejde o kvalitu hry samotné, ale o ždímání kont zúčastněných hráčů.
A omlouvám se, že jsem tak ukecanej - trpím tím od doby, kdy jsem v travianu byl diplomatem takové trošku větší skupiny hráčů, :mrgreen: lolittko, kolik, že nás to tehdy bylo? ;)
Zvláštní, jak se lolittka zde všude zastává nekvality hry.
Kdepak asi nyní je čili pod jakým účtem zde nyní hraje ........ ;)

Hráči si nesmí plést diplomacii s podvodem.
Domluvené útoky by nebyly zas až takový problém, kdyby nešlo hlavně o spolupráci hráče s vlastním multiúčtem.
Odpovědět