Když jsem se kdysi ptal, bylo mi vysvětleno, že po tom, co hráč utratí perly, je jejich část vrácena do hry přidáním do zřícenin.
Mám ten dojem, že toto už neplatí...
Za poslední měsíc - měsíc a půl - jsem utratil ve hře několik tisíc perel. Za zrychlení výzkumníků v turnaji, za vyšší šance k nalezení vlajek, za "čištění od malých zřícek", za svitky, artefakty apod. Stejně tak udělalo i několik mých sousedů....
Na druhou stranu jsem už asi stejnou dobu nenašel žádnou zříceninu, která by měla více perel než 10. Za 130 malých zřícenin, které jsem před pár dny sundal, jsem dostal zpátky 210 perel. Od té doby jsem nenašel zříceninu, která by měla více než 3 perly... Slané jezero jsem nenašel už ani nepamatuji....
Můžete mi teda někdo říci, jak to vlastně je?
Zmizely perly
Re: Zmizely perly
koukal jsi se do hospody? napadalo to všechno do jedný 7* 
spíš je to o nákupu ČP za real peníze, nikdo už moc nekupuje...

spíš je to o nákupu ČP za real peníze, nikdo už moc nekupuje...
ja kupuji pravidelne 3k perel mesicne, ted jsem teda vynechal, ponevadz se u me vyskytla mensi financni krize, ale jak paran7 podotkl, je to posledni dobou hOOOdne trapny, co se navratnosti investic tyce, za posledni 2 mesice jsem nasel jednu sestku se 3p a dalsi petku s 10ti, tak kde to jsme ??? a to posilam klasiku 45 autoexpedic, vypado to, ze nas chteji asi vsechny vyhnat na Goodgame, vzhledem k tomu, ze uz jsem na to videl reklamu na nemeckym hlavnim sportovnim kanalu, na netu mi to vyskakuje z kazdy druhy www sajtky, a pak snad cekaj, ze si budes kupouvat nejaky artefakty, kdyz ti s tim nepomuzou ani halir ... vidim v tom velkou lakotu a hraboseni, ktere nevede nikam jinam nez ke zruinovani celkem dobre rozjeteho byznysu ....
tak já už perly nekoupila rok, takže nevím.
možná hodně lidí vyvádí, ale co jsem si všimla je to tak na všech serverech, jenom na těch úplně nových jsou ze začátku plný ruiny perel.
možná hodně lidí vyvádí, ale co jsem si všimla je to tak na všech serverech, jenom na těch úplně nových jsou ze začátku plný ruiny perel.
Já koupil nějaké perly nedávno, pár stovek perel.
Tady se ale nejedná o to, že by měly být perly pořád. Vždycky to bylo tak, že jsem zaplatil za možnost jít na malé zřícky a druhý nebo třetí den jsem našel nějaké zříceniny, které měly více perel - třeba 60 a víc. Takže se mi náklady na tu akci vrátily. Nebo po větší útratě v klenotnici - např za art - se v okolí vyskytvaly zřícky, které měly 28 perel a podobné čísla. Teď už dlouho nebyla žádná perlová zřícenina - jako by to bylo úmyslně změněné.
Tady se ale nejedná o to, že by měly být perly pořád. Vždycky to bylo tak, že jsem zaplatil za možnost jít na malé zřícky a druhý nebo třetí den jsem našel nějaké zříceniny, které měly více perel - třeba 60 a víc. Takže se mi náklady na tu akci vrátily. Nebo po větší útratě v klenotnici - např za art - se v okolí vyskytvaly zřícky, které měly 28 perel a podobné čísla. Teď už dlouho nebyla žádná perlová zřícenina - jako by to bylo úmyslně změněné.
Množství perel ve zříceninách se odvíjí od nákupů perel za reálné peníze. Na to aby bylo ve zříceninách plno je ale potřeba aby byly útraty enormní, proto jsou taky zříceniny plný po založení, kdy jsou ještě lidi ochotní do hry cpát peníze než ji prokouknou a proto to už delší dobu není žádná hitparáda. Znam celkem dost lidí, kteří do hry stále cpou tisíce každej měsíc, dohromady v řádech desetitíců korun a stále to nestačí na to aby v 95% zřícenin byla víc jak jedna perla ale může být i hůř, může se stát, že ve zříceninách neboudou žádný perly 

Ekonomicky je to tedy princip "letiště" (nepřesně se užívá termín letadla) - první odstartují a letí, zbytek ze země financuje jejich let v bláhové naději, že poletí také.
Druhý mínusový rozměr takového principu hry spočívá v tom, že o velikosti (a úspěšnosti) hráče rozhoduje v základě jen objem investovaných peněz
(samozřejmě, je také potřebna mentální šikovnosti, nabytí znalostí o hře a herní šikovnosti
), ale to, co bylo původním smyslem platby ve free play gamesích, tedy snaha o vyváženost mezi těmi, co u hry trčí hodiny a dny, a mezi těmi, co u hry tasí peněženku (kreditní kartu), tu prostě neexistuje.
Návratnost investic zajišťují de facto jen zříceniny 7. levelu. V okamžiku, kdy vyroste x počet hráčů schopných tuto zříceninu dát (případně v kooperaci), kteří y násobně převyšují pošet takovýchto zřícenin, se hra stává jen loterií štěstí - čím více hráčů takto schopných, tím více se zmenšuje reálně dosažitelné teritorium, ve kterém má takto silný hráč šanci takovýto "pramen" nalézt a zabrat pro sebe.
On by šel určitě spočítat patřičný koeficinet šance - počet herních kvadrantů versus počet hráčů schopných sami či v kooperaci 1 + 1 dát dotyčnou sedmičku. Ti silní to určitě mají spočítané, a ti zkušení pak podle toho vzhledem k vývoji hry taky umí zareagovat.
Třeba tiše přistát, prodat letenku a nechat letět jiného pasažéra, motivovaného nadějí na zisk. 

Super takže peníze které investují nový hráči jdou převážně do SJ a 7* ruin, takže ve hře podporují jen silné hráče, kteří jsou dostatečně silní aby je udrželi nebo dobyli a do hry už neinvestují ani korunu. Tím pádem urychluje posilování starších hráču a oslabuje ještě více nově začínájící hráče. Už se nedivím, že většina hráču začíná hrát na SK serveru protože tam hra ještě neni tak rozjetá.
Jak dlouho myslíte, že ještě tento systém udržíte. Ceny všech předmětů a funkcí jsou nastaveny na daleko větší příjmy perel ze hry. Za 3000 perel co jsem ochotný do hry občas investovat jsem schopny možná tak občas vylepšit vědu a vypomoct si při turnaji vlajek, kde je ještě nějaká možnost relativně levně získat nějaký art.
Takže to celé krachuje na systému zpětného vyvedení peněz jelikož cena perel se nedá snížit. Pokud teda nemůžete snížít cenu perel nebo zvýšit počet perel v ruinách tak alespoň zredukujte ceny nabízenych služeb, artefaktů atp. Hru hraju asi půl roku a čím dál více začínám být otrávený z toho jak to tu funguje. Obrovský nádskok hráčů hrajících od začátku hry, který se nedá dohnat. Jelikož za půl roku hraní jsem narazil až teď na jedno SJ, ze kterého minimálně třetina perel padne jen na modlení proti silným hráčům a i tak budu rád když jej udržím dýl jak týden.
Jak dlouho myslíte, že ještě tento systém udržíte. Ceny všech předmětů a funkcí jsou nastaveny na daleko větší příjmy perel ze hry. Za 3000 perel co jsem ochotný do hry občas investovat jsem schopny možná tak občas vylepšit vědu a vypomoct si při turnaji vlajek, kde je ještě nějaká možnost relativně levně získat nějaký art.
Takže to celé krachuje na systému zpětného vyvedení peněz jelikož cena perel se nedá snížit. Pokud teda nemůžete snížít cenu perel nebo zvýšit počet perel v ruinách tak alespoň zredukujte ceny nabízenych služeb, artefaktů atp. Hru hraju asi půl roku a čím dál více začínám být otrávený z toho jak to tu funguje. Obrovský nádskok hráčů hrajících od začátku hry, který se nedá dohnat. Jelikož za půl roku hraní jsem narazil až teď na jedno SJ, ze kterého minimálně třetina perel padne jen na modlení proti silným hráčům a i tak budu rád když jej udržím dýl jak týden.