1.Pokud to tedy chápu správně, při přenesení hlavního města do jiného, dojde k navýšení maximálního počtu buněk na 51 bez zavislosti na tom kolik měl danej plac původně a bez závislosti na maximálním levelu hlavní budovy.Původní město se poněkud "smrskne" s tím že buňky které zmizí sebou vezmou i budovy které tam stály.Tudíž pro nové hlavní město stačí pouze najít vhodnou pětku je tak?Přemístění Hlavního města#
Pro přemístění Hlavního města osvojte si příslušnou vědu. Potom klikněte na osvojenou vědu, objeví se menu tam si vyberete město, kam chcete přemístit Hlavní město. A hotovo. Hlavní město je přeneseno do jiného města. Toto město může být jakékoli úrovně, dokonce i první. Při přenesení tam hlavního města – v něm stanou přístupny 51 buňka. Maximální úroveň hlavní budovy se nemění, zůstává stejnou jako před přemísťováním. Může být 51 buňka ve městě s hlavní budovou 2. úrovně.
Město, které předtím mělo 51 buňku jako hlavní, teď bude mít tolik buněk, kolik je může podle terénu a podle úrovně hlavní budovy. Kvůli tomu, že buněk stane v tomto (teď už obyčejném městě) měně, než bylo, budovy z neexistujících buněk se zmizí. Zmizí také i budovy, které mohou být pouze v hlavním městě (např., Diplomatický sbor), budete moci je postavit v novém Hlavním městě.
Vojska starobylých, pokud stali v bývalém Hlavním městě – tam zůstanou.
2.Vojsko starobylých, pokud tam ještě je, tam zůstane, ale co když původní město dám prostě odstranit-
mlgame/wiki píše:
Týká se útěk i vojska starobylých, aneb bylo by možné takto přemísti Hlavní město i se záštitou?Odstranění města#
Hráč může vyloučit jakékoliv své město, kromě hlavního města. Při odstranění města veškeré budovy a zásoby, které se nachází ve městě, po potvrzujícímu dialogu, budou vyloučeny také.
Vojsko, které se nachází ve městě, odchází při odstranění města s misí Útěk do nejbližšího města.
proč mě to zajímá, vrátil jsem se po cca roce do hry, a můj původní klan mě přijal zpět, jsem ovšem řekněme poněkud daleko, takže (i když to bude trochu zdlouhavější) se chci přemístit blíž.Ovšem jde o to kdy.Pokud není možné nějak přemístit i záštitu (proč ji nevyužít když tu je) počkal bych, až půjde pryč a město přemístil potom.