Žoldneři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kazim

Žoldneři

#1 Příspěvek od Kazim »

V Encyklopedii stojí:
7.Žoldnéři:
Nepodléhají útoků Opevnění.

Jak tomu mám rozumnět? Jaké je jejich použití? Už jsem se ptal jednoho zkušeného hráče, ale bohužel, mě nebyl schopný tuto otázku zodpovédět. Když jsem je poslal samotny, na prázné město ( bez armady s 2 opevněníma ) tak se vrátili bez úhony. Když jsem je poslal společně s armadou, určitá část zemřela. Nechápu jejich umístění ve hře. Děkuji za jakékoli informace.
qakkec

Re: Žoldneři

#2 Příspěvek od qakkec »

Je to tak, jak píšeš - žoldákům prostě opevnění nic nedělá. Takže pokud je někde jenom to opevnění a bez army, žoldáci budou beze ztrát. Pokud s nimi pošleš jakoukoliv jinou jednotku, tak ta na opevněních zdechne. Pokud tam bude opevnění a běž, žoldáci na opevnění nezdechnou, ale zase je poničí věž.

Do útoku se zbytkem army se neposílají, protože mají jenom 1 život a hned zdechnou - pak je musí léčitelé zbytečně oživovat.
.:: MyLands - stránky s tipy, triky a návody ::.
----------------------------------------------------------------------
Bohatství je nástrojem svobody. Ale honba za bohatstvím vede k otroctví.
Frank Herbert
Kazim

#3 Příspěvek od Kazim »

Děkuji za odpověď. Ale pořád neruzumím k čemu teda jsou! Pokud je pošlu s armadou, zdechnou, když je pošlu samotny, tak zas nic nedonesou :(
Arseni

#4 Příspěvek od Arseni »

Jelikož mají žoldáci vysoký útok a nízkou cenu a krátkou dobu tréninku, tak se většinou používají na obětování. Např. je pošleš na nepřátelskou armádu a jelikož mají vysoký útok, tak způsobí nepříteli velké ztráty ale ty přijdeš pouze o malé množství vojenské síly v podobě bitevně "nepotřebných" jednotek, to se taky používá jako předzvěst, když je třeba silná zřícenina a ty by jsi nebyl schopen zničit beze ztrát, tak pošleš žoldáka nasmrt a potom vysleš hlavní armádu. Další možnost je použití při obraně, zase platí, že s malou vojenskou silou vyprodukuješ velké poškození, které ještě umocňuje spojení s magickými věžemi, skončí to tak, že ty ztratíš "pár" levných jednotek, zatímco nepřítel přijde o cenné jednotky které jsou drahé na výrobu (jak časově tak i z hlediska surovin), třeba léčitelé, střelci, atd.
>>>Wiki <<<>>>Pravidla fóra<<<>>> Mentorství<<<>>>Registrace<<<
Kazim

#5 Příspěvek od Kazim »

Tak konečně jsem to pochopil :lol: Děkuji. A ještě trochu odbočim a zeptam se na obranu. Při špionážích se setkávám s jednotkami, které mají ikonku štítu (obrana ) která je u všech jednotek 0 a k tomu je příklad ( bonus ) + 29. Tomu mám rozumnět jak? Děkuji
Arseni

#6 Příspěvek od Arseni »

No s tímhle štítkem to je trochu zvláštně udělaný, protože každá jednotka má v základu 0, to + znamená kolik dostane od jiných zdrojů. Tenhle štítek určuje množství záštity a ta znamená procentuální snížení poškození, které daná jednotka obdrží od nepřítele, pokud je teda záštita například 30, znamená to, že tvoje jednotky obdrží o 30% méně poškození. ;)
>>>Wiki <<<>>>Pravidla fóra<<<>>> Mentorství<<<>>>Registrace<<<
qakkec

#7 Příspěvek od qakkec »

Frank Herbert
Kazim

#8 Příspěvek od Kazim »

Děkuji, děkuji.
qakkec: wiki jsem četl celou, jen jsem tomu moc nerozumněl.
qakkec

#9 Příspěvek od qakkec »

Ještě jedna věc k žoldákům - používají se i u vlastnění, který potřebuješ bránit, ale je třeba trochu z ruky, nebo tam nemůžeš mít hlavní armádu. V tom případě tam šupneš magickou věž/věže na vyšší úroveň, narveš tam dost žoldáků (mají minimální gáži, takže je není tak těžký uživit - na rozdíl od normální armády) a hned si útočník útok rozmyslí. Ještě lepší je je mít ve skrýši, takže útočník nikdy nebude vědět, kolik jich vytáhneš do obrany a tedy kolik se zúčastní boje.
Frank Herbert
Odpovědět