Zvláštní status zlata jako suroviny
Zvláštní status zlata jako suroviny
Zdravím,
přijde mi normální, že když obchodník jede nakupovat a má kapacitu 3000 surovin, může si s sebou vzít klidně 90000 zlaťáků. Mince jsou menší než dřevěný trámy nebo železný cihly. Tak proč zabírá tolik místa ve skladu? Proč ho nosiči unesou tak málo? Jeden nosič unese buď 50 mincí nebo 50 trámú..
Napadlo mě proto, zmenšit místo potřebný pro uskladnění zlata. Například když mám kapacitu skladů 50000 a pro každou z 5 surovin si zvolim kapacitu 10000, tak by se mi do skladu vešlo 10000 dřeva, 10000 kamení, 10000 trávy, 10000 železa a 20000 zlata. Kdyby byla kořist při krádeži i zlato, nosiči by ho mohli vzít 2x tolik.
Co si o tom myslíte?
přijde mi normální, že když obchodník jede nakupovat a má kapacitu 3000 surovin, může si s sebou vzít klidně 90000 zlaťáků. Mince jsou menší než dřevěný trámy nebo železný cihly. Tak proč zabírá tolik místa ve skladu? Proč ho nosiči unesou tak málo? Jeden nosič unese buď 50 mincí nebo 50 trámú..
Napadlo mě proto, zmenšit místo potřebný pro uskladnění zlata. Například když mám kapacitu skladů 50000 a pro každou z 5 surovin si zvolim kapacitu 10000, tak by se mi do skladu vešlo 10000 dřeva, 10000 kamení, 10000 trávy, 10000 železa a 20000 zlata. Kdyby byla kořist při krádeži i zlato, nosiči by ho mohli vzít 2x tolik.
Co si o tom myslíte?
Re: Zvláštní status zlata jako suroviny
Já si myslím, že je to logické, ale spíš by to pletlo hráče (dle mně)
Máš stejnou situaci, že jeden nosič unese 50 lidí - to je teprve blbost 
Podle mě jsou tohle daný parametry hry, který se měnit nebudou...

Podle mě jsou tohle daný parametry hry, který se měnit nebudou...
Otroky a obyvatele už jsem sem míchat nechtěl, ale když jsi to nakous.. Myslim si, že když nosič nese otroky, tak je vlastně vede a hlídá, takže padesátičlennou skupinu uhlídaj řekněme 2 nosiči. A pokud jde o přepravu obyvatel, tak těch asi nejede na voze 3000, ale jdou s obchodníkem. Nejdou sami, protože obchodník tudy chodí často a zná cestu. Takže obyvatele by mohli cestovat s obchodníkem nezávisle na tom, jak má obchodník naloženej vůz. A aby se to nepletlo, tak s jednim obchodníkem by mohlo jít taky poloviční množství obyvatel, než je kapacita základních surovin.
Abych to shrnul, tak by mi přišlo logický aby zlato zabíralo polovinu toho, co základní suroviny a otroci s obyvateli dvojnásobek. Obyvatelé by mohli chodit i s naloženym obchodníkem. Hra by se trochu víc přiblížila realitě a v herní ekonomice by se toho moc nezměnilo..
např.
Obchodník uveze 6000 zlata a doprovodí 1500 obyvatel nebo 3000 dřeva a 1500 obyvatel nebo jenom doprovodí 1500 obyvatel. Nosič unese 100 zlata nebo 50 dřeva nebo uhlídá 25 otroků (rytíř 2x).
Abych to shrnul, tak by mi přišlo logický aby zlato zabíralo polovinu toho, co základní suroviny a otroci s obyvateli dvojnásobek. Obyvatelé by mohli chodit i s naloženym obchodníkem. Hra by se trochu víc přiblížila realitě a v herní ekonomice by se toho moc nezměnilo..
např.
Obchodník uveze 6000 zlata a doprovodí 1500 obyvatel nebo 3000 dřeva a 1500 obyvatel nebo jenom doprovodí 1500 obyvatel. Nosič unese 100 zlata nebo 50 dřeva nebo uhlídá 25 otroků (rytíř 2x).
Logického by toho bylo hodně, ale měnit se to nebude. Kdyby to fungovalo na poměru, který předkládáš, muselo by se překroutit hodně věcí včetně skladišť.
Změnil by se obchodník, mise zajetí otroků a sklady.
U převozu surovin by se započítávala polovina zlata a obyvatelé by byli odděleni od ostatních surovin.
U mise zajetí otroků by se nosnost nosičů dělila dvěma.
Ve skladech by se započítávala polovina celkové sumy zlata.
Stačí udělat 4 jednoduchý změny a 3 z nich spočívaj ve vynásobení nebo vydělení jednoho čísla dvěma.
U převozu surovin by se započítávala polovina zlata a obyvatelé by byli odděleni od ostatních surovin.
U mise zajetí otroků by se nosnost nosičů dělila dvěma.
Ve skladech by se započítávala polovina celkové sumy zlata.
Stačí udělat 4 jednoduchý změny a 3 z nich spočívaj ve vynásobení nebo vydělení jednoho čísla dvěma.
me by hlavne zajmalo jak takovy primitivni kupec bez niceho muze unest 3000 kamenu nebo cehokoliv jineho a ke vsemu nosic jen 50
jj je to přece nosič, tak by měl unést pořádnou náložIambest píše:me by hlavne zajmalo jak takovy primitivni kupec bez niceho muze unest 3000 kamenu nebo cehokoliv jineho a ke vsemu nosic jen 50

10000 trávy 

Tak třeba nosič sbírá jen do kapes, to co najde po boji, zatímco kupec má dodávku:DIambest píše:me by hlavne zajmalo jak takovy primitivni kupec bez niceho muze unest 3000 kamenu nebo cehokoliv jineho a ke vsemu nosic jen 50
Actioni contrariam semper et æqualem esse reactionem.
- Isaac Newton, Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, London, Jussu Societatis Regiae ac Typis J. Streater, 1687
- Isaac Newton, Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, London, Jussu Societatis Regiae ac Typis J. Streater, 1687