Startovní město by mělo být stejné
Startovní město by mělo být stejné
Ahojte... taková otázka na zamyšlení... Nemyslíte si, že je krajně nefér, že startovní město nemá u všech stejné surovinové zdroje? Tzn. nemusím tam mít obilí, nebo železo a jsem tím krajně znevýhodněný oproti ostatním (samozřejmě mám na mysli v přilehlých vesnicích)?
Re: Startovní město by mělo být stejné
No a pokud je máš, tak seš zase zvýhodněný 
Ale teď vážně - základní kámen máš i uvnitř města. A obilí a železo není až tak mega moc podstatný - stejně si založíš další město, kde obilí bude a pak bude hlavní zdroj surovin loupeže (ať už zřícenin nebo hráčů). Navíc všechna pole jsou generována automaticky a nový hráč prostě dostane toho náhodně vygenerované místo - hra už ho nebude a vlastně ani nemůže měnit. A kdyby to bylo všude stejný, tak by to bylo nepřirozený

Ale teď vážně - základní kámen máš i uvnitř města. A obilí a železo není až tak mega moc podstatný - stejně si založíš další město, kde obilí bude a pak bude hlavní zdroj surovin loupeže (ať už zřícenin nebo hráčů). Navíc všechna pole jsou generována automaticky a nový hráč prostě dostane toho náhodně vygenerované místo - hra už ho nebude a vlastně ani nemůže měnit. A kdyby to bylo všude stejný, tak by to bylo nepřirozený

.:: MyLands - stránky s tipy, triky a návody ::.
----------------------------------------------------------------------
Bohatství je nástrojem svobody. Ale honba za bohatstvím vede k otroctví.
Frank Herbert
Frank Herbert
No ono se to může zdát nefér v podstatě i je ale brzo na to zapomeneš, z rabování a ničení zřícenin budeš mít tolik surovin, že si uvědomíš, že klasická těžba surovin je v podstatě k ničemu, když z jedný pětkový nebo šestkový zříceniny získáš půl mega surovin, od třetího titulu mi jako jediný smyslupný připadá těžit obilí na stepy nebo si udělat zlatý město, to už potom jestli máš 1 obilný pole nebo 3 je jen kosmetický detail.
No prostě mám smůlu, mám ve startovním městě ve vesnicích jen 1 železo a 2 kameny... což je docela hodně špatný... na výrobu průzkumníka musím kupovat obilí a to přijde hodně draho... hlavně když zemře i při 2 procentní pravděpodobnosti... to je skoro na restart hry... tato startovní nevyrovnanost hodně ovlivňuje start hry, který je pro nové hráče docela zásadní... I kdybych chtěl koupit předplatné a hrát hru "vážně", tak po tomto zjištění, že hra nemá stejné startovní podmínky, je to hodně odrazující skutečnost...
Ta hra se hraje v tak dlouhodobém horizontu, že tě pár dní rozdílu na začátku ani v nejmenším nepoznamená
Ber to jako real live - taky každej nemá stejný podmínky.
Btw. to je, jako kdybys hrál s kamošem wowko a stěžoval si, že jemu z prvních mobek padá víc itemů, než tobě..

Btw. to je, jako kdybys hrál s kamošem wowko a stěžoval si, že jemu z prvních mobek padá víc itemů, než tobě..

.:: MyLands - stránky s tipy, triky a návody ::.
Frank Herbert
Frank Herbert
S tím dlohodobým horizontem je mi to jasný... ale právě proto nežli se dostanu k dalšímu městu... průzkumníci mi umírají jak na běžícím páse... 3 za dva dny... tak to je bez obilí moc fajn...
Já nemyslim, že by to s tím obilím bylo tak špatný, ve hře je sposta neaktivních hráčů u kterých se valí hromada surovin včetně obilí, jako váženej pán můžeš bez problému rabovat neaktivní hráče bez ohledu na jejich titul, u kapitánů a velmistrů už budou zajímavý zásoby obilí.
Taky jsem začínal se špatným městem ale časem se mi začalo dařít a blížím se k třetí hvězdě