Užitečnost Žoldnéře?

Určeno pro porovnávání strategií a konstruktivní diskuzi zkušených hráčů
Odpovědět
Zpráva
Autor
qakkec

Užitečnost Žoldnéře?

#1 Příspěvek od qakkec »

Je u nich sice napsané, že překonávají opevnění, ale díky čemu? Útok malej, životy malý,.... něco mi uniklo?
.:: MyLands - stránky s tipy, triky a návody ::.
----------------------------------------------------------------------
Bohatství je nástrojem svobody. Ale honba za bohatstvím vede k otroctví.
Frank Herbert
Wyfre

Re: Užitečnost Žoldnéře?

#2 Příspěvek od Wyfre »

Nazval bych je tankem, jestli to bude někomu něco říkat, vyberou útok od jednotek a vaše jednotky mohou v plné síle (bez oslabení a ubrání životů) útočit. Mluví za to i nízké pořizovací náklady

Kód: Vybrat vše

Žoldnéř     Útok                  Životy Žold  Zlato za pořízení   
1         3 - 5 (Démoni:5-7)       1	   0,1	   75	
2         5 - 7 (Démoni:8-10)      1	   0,1	   90	
3         7 - 9 (Démoni:11-13)     1	   0,1	   105	

Edit: Více zde
Wyfre - dezertér
Arseni

#3 Příspěvek od Arseni »

Takže to jsou jen oběti, já myslel, že od toho tady jsou nosiči.
>>>Wiki <<<>>>Pravidla fóra<<<>>> Mentorství<<<>>>Registrace<<<
Wyfre

#4 Příspěvek od Wyfre »

Jde o to že žoldnéř překoná hradby takže první bitevní kolo mohou jít jednotky pouze do Žoldnéřů zbytek tvojich jednotek "bojuje" s hradbami a až pak jdou do utoku.

Doufám, že to píšu správně, tohle je můj pohled na věc a navíc nosiči ti musí nakrást suroviny takže ty bych určitě jako oběť neposílal :geek:
Wyfre - dezertér
Arseni

#5 Příspěvek od Arseni »

Nosiči jsou v podstatě nejdůležitější jednotka, protože bez nich by nemělo ani cenu dělat útok :) , to na wiki psali, že jsou hlavně oběť ale ti žoldnéři maj něco do sebe ale mohly by teda mít víc životů i kdyby měli jen o jeden víc tak by měli dvojnásobnej účinek :lol:
Yumick

#6 Příspěvek od Yumick »

Já to pochipil a zárověn už mám i několik pozorování, že žoldnéř "neutralizuje" opevnění aniž by na něm umřel.

To že žoldnéř je tank je nesmysl má 1 hp, pozici tanka tu zastupuje nosic.

Takže pokud potřebuju přkovat 1 opevnění lvl1, pošlu do boje s armádou 30 žpldu, ti "zabaví" opevnění a zárověň se nezůčastní boje ale neumřou ani jednotky ani žoldnéří.
Arseni

#7 Příspěvek od Arseni »

Yumick píše:Takže pokud potřebuju přkovat 1 opevnění lvl1, pošlu do boje s armádou 30 žpldu, ti "zabaví" opevnění a zárověň se nezůčastní boje ale neumřou ani jednotky ani žoldnéří.
Já bych to viděl špíš tak, že žoldnéř překoná opevnění, to mu nic neudělá ale potom to opevnění zaútočí na zbytek armády nebo jak to tedy je, já jsem myslel, že žoldnéři jsou na to aby oslabily nepřátelské vojáky tj. že je zraní a ještě absorbují část jejich damagů, které by jinak šly do zbytku armády. Snad to někdo objasní jak to je na 100% správně :)
Wyfre

#8 Příspěvek od Wyfre »

Arseni píše: Já bych to viděl špíš tak, že žoldnéř překoná opevnění, to mu nic neudělá ale potom to opevnění zaútočí na zbytek armády nebo jak to tedy je, já jsem myslel, že žoldnéři jsou na to aby oslabily nepřátelské vojáky tj. že je zraní a ještě absorbují část jejich damagů, které by jinak šly do zbytku armády. Snad to někdo objasní jak to je na 100% správně :)
Přesně jak píšeš, hradby nic neneutralizuje.

Mou myšlenku tankování asi jen tak někdo nepochopí (wowkaři a spol). Pokud někdo hrál Mellior Annis (například) tak tam tankování funguje úplně jinak. Proto jsem žoldnéře nazval takovým "tankem"
Wyfre - dezertér
Yumick

#9 Příspěvek od Yumick »

Wyfre opravdu nechci byt neprijemny ale narazky na WoWkare a spol opravdu nejsou na miste, ano jsem byvaly Wowkar a zaroven jsem hral i mellior a nejen mellior. Opravdu vim jak hrat webovky a neplaca tu jen nejake nepodlozene vymysly, mozna nemam uplne pravdu v tom jak to tu funguje ale delam si obrazek a pokud mi realne vysvetlis tento screen tak to uznam, ale zatim budu verit sve teorii dokud mi nekdo nepredlozi prokazatelne dukazy o tom jak to presne funguje.

http://imageshack.us/photo/my-images/543/vypis.jpg

v obrane 2 opevneni -> 60 jednotek, pokud se by zucastnili boje, proc zodneri neumreli?
Wyfre

#10 Příspěvek od Wyfre »

Yumick píše:V obrane 2 opevneni -> 60 jednotek, pokud se by zucastnili boje, proc zodneri neumreli?
Z tohohle těžko říct, pokud neposkytneš rozšířený výpis kde stojí "Na hradbách zemřelo xy jednotek". Útočník mohl mít nastavený ústup při 50% ztrát army tzn. Žoldnéři obejdou hradby a nosiči se na nich rozbijí ztratí 50% a žoldnéři ustoupí... Svou teorii jsem podstoupil po pár testech v kalkulátoru. Ano máš pravdu jsou to nepodložené "výmysly" jak jsi to nazval, ale nemám jak to podložit. Proto jsem to přesunul do fora "Diskuse o herním procesu", protože jsem doufal, že na to odpoví Darebáček
Wyfre - dezertér
Yumick

#11 Příspěvek od Yumick »

OKej, tak projel jsem zahranicni forum a nasel toto:
Demonoid wrote:
So, let me give you a scenario, to see did I get it right...

Victim - empty town with Fortification and Tower buildings inside.
Attacker - Carriers + Mercenaries

Questions:
1) Did the mercenaries help to carriers to overcome fortification? If not...
2) If other troops travel with Mercenaries, did mercenaries suffer from % damage dealt to carriers from fortification?

3) If attacker attack with mercenaries only, with mission "Destroy Fortification", will there be success or the Tower will kill them.
Well, let's see...
In case of an empty city (with no troops in it) - there is no need in Mercenaries at all.
I would send Carriers and Healers to the empty city with Fortifications only, and I would send Carriers, Healers and Mages to the empty city with Fortifications and Towers.
What about Mercenaries, if there ARE troops in the city - that's when I would use Mercenaries.

Now, answering your question:
1) Mercenaries won't help Carriers to overcome Fortifications. Mercenaries can take some part of damage from Towers but their Health is too poor for this to have sense.
2) Mercenaries won't take any part of damage from Fortifications, no matter what units are in the squad.
3) Of course the Tower will strike Mercenaries. Destruction of the chosen building(s) happens after the battle and depends on the total attack of the army left. So, if there are Towers (especially of high levels), you will lost a lot of Mercenary units. Maybe it'd be better to send other type of units with better Health.

All in all, Mercenaries are good when you need to reduce enemy army before arrival of your main army (and there would be units that cost a lot and train long). Mercenaries are goo if you have many of them and that's their advantage too - it's not difficult to gather the whole army of Mercenaries.
Uznavam ze jsem zapomel na ustup pri 50% ztratach, a "bohuzel" se opevneni nijak obejit neda :|
Arseni

#12 Příspěvek od Arseni »

Sakriš, když už si myslím, že to chápu tak my to zas zamotáte :D
Z toho všeho ale vyplývá, že žoldnéři přejdou opevnění v 1. kole (kolo opevnění ->> věže ještě vyšlou salvu do zbytku vojska) a zaútočí až ve druhém kole, kdy už je regulérní boj ale zde mi zase není jasné zda ještě žolnéři útočí před zbytkem armády či ne :?:

EDIT: teď jsem si v příspěvku všiml, že věže na žoldnéře útočí, to je celkem likvidační :oops:
3) Of course the Tower will strike Mercenaries. Destruction of the chosen building(s) happens after the battle and depends on the total attack of the army left. So, if there are Towers (especially of high levels), you will lost a lot of Mercenary units. Maybe it'd be better to send other type of units with better Health.
Yumick

#13 Příspěvek od Yumick »

No tak uz jsem to asi finalne pochopil,
Faze boje jsou "opevneni" a "boj"

Opevneni viz wiki ->
Než se začne boj prochází se kolo „Opevnění“.
V tomto kole opevnění obránce vraždí určité množství vojsk.
Rozdělení zahynulých se prochází úměrně k počtu postav ve skupině, bez posouzení jejich síly a úrovně (kromě žoldnéřů).
pote nasleduje klasicky boj s tim co prezilo utocnikovi proti obranemu vojsku + veze

Ukol zoldneru by mel byt poskanych jako predvoj (samostatna akce) pred naslednou normalni armadou, jejich cilem je prezit fazi opevneni a dostat se do kola boje v plne sile, to ze umrou protoze maji 1hp je hold smula. Laicky receno kamikadze utocnici
Dejmal

#14 Příspěvek od Dejmal »

Doprčic,ještě tak umět cizí řeči. Nevim z toho nic. :oops:

Co se toho screnu týká. Máš tam 120 útočníků, 6oldnéři překonali hradby ,ale 60 nosičů zahynulo, Tím se dosáhlo 50% ztrát a to je standartně nastavené pro útok(pokud to sám před útokem nezměníš) a tak zbytek ustoupil.
Haron1

#15 Příspěvek od Haron1 »

Kdyz budete mit velkou armadu , tak takove veci jako je opevneni vas vubec nebudou zajimat . Napriklad prumerny suzeren za 2-3 mesice hry mel by mit takovu armadu : 100000/20000/10000/15000/10000/15000/200000/2000. Druga vec je to ze opevneni melo by slouzit uplne jinak ,ale to uz je na dlouhe povidani
Střilet muze jen ten, kdo je připraven byt zastrelen
Odpovědět